Monday, May 7, 2012

'Sherk' ikan terhodoh di dunia?Sekumpulan penyelam telah menjumpai satu spesis ikan yang mempunyai bonjolan aneh di kepalanya.Ikan ini di gelar 'Sherk ' oleh para penyelam itu kerana keganjilannya

Warga emas penyamun

Seorang lelaki yang berusia 60-an yang layak di panggil datuk telah menyamar sebagai pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat tergamak menyamun seorang warga yang berusia 83 tahun yang tinggal bersendirian dirumahnya.


Suspek telah menyamun seutas rantai,tiga bentuk cincin dan wang tunai berjumlah RM1,100.Mangsa didatangi oleh dua orang lelaki meminta kad kebajikan warga emas terbabit yang kononnya ingin membantu mangsa mengeluarkan wang kebajikan miliknya tanpa pergi kebank berhampiran.


Suspek telah menyelongkar bilik mangsa ketika mangsa disuruh mengambil air sembahyang untuk sujud syukur.Suspek telah melarikan diri bersama rakannya menaiki kereta.-harian metro

Tempah patung seks kerana marahkan kekasihSeorang ahli perniagaan menempah patung seks seperti bekas kekasihnya kerana marah kekasihnya memutuskan hubungan dengannya.Ekoran dengan kekecewaannya ahli perniagaan yang berusia 50 tahun sanggup membelanjakan RM72,673 kepada pembuat patung Diego Bortolin untuk mencipta patung seks.


Dia mencipta patung itu di belakang kedainya.Patung yang dibuatnya amat mahal kerana ia perlu dibuat seperti badan bekas kekasih ahli perniagaan itu seperti kuku dan gigi.


Di jual kenalan suami

Padah minyak dagu wanita mati dibunuh,seorang wanita dilarikan kenalan suaminya dan dilacurkan kepada pemandu lori selama hampir sebulan sebelum ditemui dalam keadaan kebingungan.Dia yang bekerja sebagai pembantu klinik ditemui dalam keadaan tidak terurus dan terdapat kesan kecederaan di badan.


Mangsa dikatakan kononnya di tugaskan mengikuti kursus disebuah hospital swasta di Melaka sebelum menghilangkan diri.Suaminya mengesyaki sesuatu yang buruk berlaku kepada isterinya apabila panggilan telefonnya tidak dijawab.-harian metro

Rahsia menangkap ikanAda seorang nelayan yang selalu dapat banyak ikan bila dia ke laut...so crew TV3 interview dia untuk rahsia dia tangkap ikan.


Crew TV3 : "Apa rahsia pakcik tangkap ikan?"


Nelayan : "Pakcik tenguk cara isteri Pakcik tidur bila pakcik bangun pagi.


Kalau dia mengereng ke kiri, pakcik tebar jala ke kiri. Kalau dia mengereng ke kanan pakcik tebar ke kanan."


CrewTV3 : "Kalau isteri pakcik tidur terlentang?"


Nelayan : "Rezeki depan mata, pakcik tak turun kelaut pagi tu..."


CrewTV3 : "Oooooooooooo......."

Rambut diinsurans RM3.14 juta

Troy Polamalu bintang bolasepak Amerika telah di beri polisi insurans bernilai AS$1 JUTA (RM3.14juta) untuk rambutnya oleh jenama syampu anti kelemumur Head & Shoulders.Pihak pengurusan syampu memberitahu telah mengambil polisi tersebut untuk menjaga keselamatan rambut pemain pasukan Pittsburgh Steelers.Dia kini menjadai jurucakap untuk jenama selama 2 tahun.

Polamalu 29 tahun berketurunan Samoa menyatakan tidak pernah memotong rambutnya sejak tahun 2000 lagi.Pada tahun 2006 rambutnya pernah ditarik oleh seorang pemain ketika perlawanan bolasepak Amerika.(link)Guna MyKad ibu untuk berzina dengan teman lelakiSeorang gadis 19 tahun dicekup kerana berkhalwat di sebuah hotel pada malam sambutan Ambang Kemerdekaan .Dia menggunakan kad pengenalan ibunya bagi mendaftar masuk hotel berkenaaan.Dia hanya memakai blaus dan seluar ketat paras paha tanpa memaki coli dan seluar dalam.


Dalam pemeriksaan pihak penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pulau Pinang menemui coli dan singlet diatas katil dan menemui kesan tompokan darah di bawah coli dan singlet itu.Gadis itu mengaku mengadakan hubungan seks dengan teman lelakinya buat petama kali.-harian metro

Teknik membuat luka palsu

Agaknya inilah cara-cara pengemis membuat luka palsu..........


1. Bahan-bahan yang diperlukan : dakwat merah, kayu cungkil gigi, cotton buds, berus cuci pinggan,gam
2. Buat "area luka" menggunakan gam
3. Tunggu sampai gam kering
4. Rapikan gam dengan pencungkil gigi untuk membentuk area luka
5. Ratakan gam yang masih menggumpal dengan berus pencuci pinggan


Cuba perhatikan gambar dibawah untuk membuat luka palsu :


Merempat makan dedakDua beradik wanita yang berusia 70 dan 73 tahun serta seorang anak mereka yang sakit mental bukan saja terpaksa memakan dedak jagung makanan ayam untuk berbuka dan bersahur,malahn mereka di cemuh sebagai pembawa sial.Mereak tidak di hiraukan oleh anak kandung malahan terpaksa menyelongkar tong sampah untuk mencari sisa makanan setiap hari.


Mereka yang menumpang di rumah saudara,namun mereka hanya boleh menggunakan ruang tamu dan dapur selain dilarang menyentuh mana-mana peralatan milik tuan rumah atau masuk mana-mana bilik.Kehidupan mereka yang daif menyebabkan mereka terpaksa menyelongkar tong smapah untuk mencari makanan harian sehingga mereka di gelar 'keluarga sampah oleh jiran-jiran.-harian metro.

Budak 10 tahun jadi mekanikWang Junjie 10 tahun terpaksa bekerja sebagai mekanik selepas dia disingkirkan dari sebuah sekolah di bandar Bijie,barat daya China kerana prestasi akademiknya yang lemah.Dia bekerja di bengkel bapa saudaranya tanpa mendapat upah.Dia berkata permohonannya untuk belajar ditolak oleh pihak pendaftar kerana guru-guru menyatakan rekod akedemiknya kurang baik.Dia juga berkata walaupun akademiknya kurang baik tapi dia seorang murid baik dan berprinsip ,tidak pernah bergaduh serta pendiam.
Guru-gurunya meletak tempat duduknya di barisan paling akhir dan mendakwa tidak dapat melihat papan hitam kerana murid didepannya lebih tinggi daripadanya.

Juara makan kepak ayamSonya Thomas 43 tahun seorang warga Amerika telah menewaskan juara bertahan Joey Chestnut,apabila dia muncul sebagai pemenang paling pantas memakan kepak ayam.


Wanita kurus dengan berat 47 kg dan tinggi 1.5 meter itu berjaya memakan 181 kepak ayam pedas seberat 2.2kg dalam masa 12 minit pada Festival Kepak Ayam Bufflo Kebangsaan Kali ke 9.Dia yang menggelarkan dirinya sebagai 'Black Widow' mengatasi Chestnut yang memakan ayam seberat 10.4kg iaitu 169 ketul ayam.


Anjing di makeover jadi panda

Kalau di lihat sekali pandang kita tak sangka yang itu ialah anjing.Rasa-rasa kalau anjing yang dah di 'makeover' nie letak kat kandang panda,agaknya panda yang original perasan tak?


'Banana Bunker' buat pisang tahan lama

'Banana Bunker' bekas untuk menyimpan pisang tetapi tak boleh banyak -banyak.Satu bekas untuk satu biji.Sesuai untuk mereka yang gemar membawa pisang kemana-mana tanpa khuatir penyek.


Juruterbang tanpa tanganDimana ada kemahuan, disitu ada jalan. Pepatah ini lah yang dipegang teguh oleh Jessica Cox, sehingga dia berjaya menjadi juruterbang pertama yang memperolehi lesen untuk menerbangkan pesawat dengan kakinya.
Jessica Cox, 25 tahun, dilahirkan tanpa tangan di Arizona, Amerika Syarikat. Dia boleh melakukan apa saja yang orang normal lakukan. Dia boleh menulis, memandu, menaip,memperolehi tali pinggang hitam dalam taekwondo serta menerbangkan pesawat.
Ketika baru belajar memandu, kereta Jessical diubahsuai agar sesuai dengan keadaan dirinya tetapi Jessica membuka semua ubahsuai tersebut dan memandu tanpa nya.
Pada umur 10 tahun, Jessica mulai belajar Taekwan Do dan dia berhasil mendapatkan talipinggang hitam pada semasa berumur 14 tahun.


Polis hadiahkan pencuri basikalPolis Taiwan yang telah menangkap seorang lelaki kerana mencuri sebuah basikal kemudian polis mengetahui bahawa lelaki itu sangat miskin. Maka, mereka kemudian memutuskan untuk mengumpulkan wang dan membelikan lelaki itu sebuah basikal.


Huang, mencuri basikal dari sebuah sekolah menengah di dekat rumahnya di kota Chiayi di Taiwan Tengah untuk menyelamatkan anak perempuannya dari berjalan kaki 5 kilometer setiap hari ke perhentian bas terdekat dalam perjalanan ke sekolah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN