Sunday, May 6, 2012

Gambar Monalisa di buat daripada ROTI BAKAR

Selama 10 tahun , Maurice "Toastman" Bennet telah membuat karya yang luar biasa dari potongan-potongan roti panggang. karya seni yang terakhir adalah raksasa replika Mona Lisa.


Toastman menghabiskan sebahagian besar waktunya di K-11 shopping mall, di Hong Kong, bekerja untuk Festival Seni Makanan .Seluruh ruangan studionya berbau aroma bakar roti, tetapi hasil akhir tidak sia-sia. Dia berhasil membuat replika Mona Lisa yang indah memakan ais krim merah muda, dari sekitar 6.000 potong roti. Dan dia melakukan itu semua dengan menggunakan obor pukulan untuk membuat pola dan warna pada bahagian roti yang berbeza.


Bunuh isteri kerana salah buat sarapanStanley Neace 47 tahun membunuh keluarga yang terdiri daripada isterinya Sandra Neace, 54, anak perempuannya Sandra R. Strong 28, jirannya Dennis Turner 31, Teresa Fugate, 30 dan Tammy Kilborn, 40 hanya kerana silap membuat sarapannya iaitu telur.Dia kemudiannya telah menembak dirinya sendiri dengan senapang patah yang menembak mangsanya.

Manusia kalau dah mabuk
Lio Bolin manusia halimunan

Liu Bolin, 36, adalah seorang seniman dari China yang tahu caranya menjadi 'Invisible man'. Dia sangat bijak mencampurkan warna-warna dan segera mengecat tubuhnya sendiri sehingga boleh sama dengan pemandangan sekeliling yang di tirunya.
Lelaki diperlakukan seperti anjing oleh kekasihnya

Sanggupkah anda diperlakukan seperti ini oleh kekasih @ awek anda.Dipijak seperti binatang.Adakah lelaki ini sanggup melakukan @ menggadaikan dirinya demi cinta.Malang sungguh jika ada lelaki yang sanggup diperlakukan sebegini demi cinta.Susu ibu dijual dalam kotak?

Mother's Milk: the breast-tasting drink ever!


Susu ibu dalam kotak? Betul ke ada?Berapa banyak susu ibu yang diperlukan untuk memenuhi kotak susu itu?Macam-macam cara mereka nak melariskan produk mereka.Kita sebagai pengguna jangan tertipu.Nasib baik produk ini tak di jual di negara kita.

Cara unik untuk memancing di tepi pantai

Inilah cara unik mereka yang suka memancing terutama di tepi pantai......tapi kosnya mungkin amat mahal..
Isteri kurung suami hilang ingatan

Seorang isteri terpaksa 'memenjarakan' suaminya di dalam sebuah kurungan selepas doktor-doktor enggan meneruskan pemberian ubat kepada lelaki berkenaan, lapor sebuah akhbar semalam.

Lelaki tersebut, Wu Han, 43, terpaksa dikurung selepas dia hilang ingatan dan kerap merayau dari rumah selepas terbabit dalam satu kemalangan kereta.

Sebuah hospital tempatan di sini, timur China menyekat pemberian ubat-ubatan bagi membantu lelaki itu selepas isterinya, Mingmei tiada wang untuk membayar kos ubat-ubatan.

"Sejak kemalangan itu, dia mudah menjadi bingung dan gemar marayau-rayau," kata wanita itu.

"Ubat-ubatan tersebut banyak membantu kerana ia boleh menenangkan suami saya," tambahnya.

Menurut wanita tersebut, dia berharap pihak pengurusan hospital berkenaan akan menyambung rawatan suaminya selepas berita bahawa dia terpaksa mengurung lelaki itu tersiar di media tempatan.-kosmo online

Adakah mereka ini calon-calon kaki mabuk?

Jalan yang mengerikan di China
Bentuk pisau yang unik
Sotong di makan hidup-hidup

Lembu terkecil di duniaSeekor lembu kerdil yang meminati muzik kontemporari dinamakan sebagai lembu terkecil di dunia oleh Guinness World Records.


Pihak pengurusan Guinness menyatakan, lembu sebesar seekor biri-biri itu berasal dari kawasan Yorkshire Barat, utara England dan berukuran 84 sentimeter panjang.


Lembu tersebut berusia 11 tahun dan dinamakan Swallow.


Pemiliknya, Caroline Ryder berkata, Swallow kerap menghabiskan masa dengan memakan rumput atau mendengar radio Perbadanan Penyiaran British (BBC) di bangsalnya.


Swallow berasal dari baka lembu Dexter yang terkenal kerana saiznya yang kerdil tetapi haiwan tersebut jauh lebih kecil berbanding kebanyakan lembu Dexter lain.-kosmo online

Kucing rebus? sup kucing? kucing goreng?Di Guangdong China ada makanan yang namanya kucing rebus, atau "water boiled live cat". Di restoran tersebut pelanggan boleh memilih jenis kucing yang akan disantap, ada yang kucing biasa (kucing liar) atau kucing highclass seperti kucing persia dan lain-lain.

Basilal pasang siap macam lego

Basikal canggih yang dicipta oleh designer yang berasal daripada Mexico bernama Victor M. Aleman ini dapat dilipat sedemikian rupa sehingga dapat menjimatkan ruang untuk menyimpan baik di rumah atau di dalam kereta.Cuba kita lihat gambarnya.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN