Saturday, May 12, 2012

Hukuman yang diterima pelajar sekolah mempertahankan diri di Henan Chinahukuman yang brutal ini telah mendapat kecaman para warga internet di China...

Iklan insurans yang amat menyentuh hati (video)

Iklan insurans yang ditampilkan orang Thailand ini memang sangat menyentuh hati.Setiap iklan memiliki makna cinta kasih yang sangat mendalam.Iklan-iklan ini juga secara tidak langsung mengajarkan kita betapa berharganya hidup kita dan orang yang kita cintai.Cuba menonton iklan-iklan ini.

Ikan mas kini bertato
PET SHOP di sebuah kota di barat daya China menawarkan ikan tato dengan pola dan karakter beruntung yang bermaksud membawa keberuntungan pemiliknya dan kebahagiaan.


Pasar haiwan peliharaan yang Qingshiqiao di Chengdu menjual berbagai hiasan "keberuntungan ikan" yang dihiasi dengan bunga-bunga, pelangi dan karakter, yang Huaxi Metropolis Daily melaporkan pada hari Khamis.
Nuri ikan tropis biasanya digunakan untuk membuat tato, sering dengan huruf China yang berarti "Semoga bisnis berjaya," kata surat khabar daerah di situsnya.


Sebuah kata dealer, laser digunakan untuk tato ikan.


Ikan mas biasa dijual seharga hanya 10 yuan ($ 1,80) sementara yang bertato berharga 25 yuan.


Satu set dari empat tato ikan dengan karakter untuk "Good Fortune," "Luck," "Long Life," dan "Kebahagiaan" berharga120 yuan, kata surat khabar.


Ikan bertato pertama kali muncul di pasaran pada tahun 2005 tetapi hanya menjadi popular di masa lalu atau dua tahun.


Zhang Zhicheng ahli perikanan mengatakan tidak seorang pun yang mempelajari bagaimana tato akan mempengaruhi ikan.


"Untuk menggunakan laser untuk tato pasti akan mempengaruhi ikan. Ini seperti tato sebuah tubuh manusia, itu melanggar keseimbangan fisiologis ikan dan merosak permukaan kulit pelindungnya," kata Zhang .


Haiwan peliharaan telah menjadi lebih popular di China dalam beberapa tahun terakhir dengan peningkatan kemakmuran negara.

Kerana tangan sibuk meraba dada aweknya,lelaki ini terlupa dia memandu dengan laju


INILAH.COM, Shehong – Bukannya konsentrasi memandu, lelaki China ini asyik memandu sambil meraba-raba dada sang kekasih yang duduk di sebelahnya


Deng Jialin begitu fokus meraba-raba dada kekasih hingga lupa melihat speed meter-nya untuk mengukur batas kecepatan. Ia melaju 92 km/jam di jalan dengan batas kecepatan 80 km/jam.

Kamera lalu lintas menangkap penyebabnya, yakni tangan kiri Jialin yang ‘sibuk’ itu. Ia memandu keretaNissan X-Trail miliknya hanya dengan tangan kanan.

Ini bukan pertama kalinya Jialin tertangkap memandu dengan laju. Selain membayar denda, kini ia dipermalukan dengan gambarnya yang beredar luas di internet.

Julukan barunya, ‘Breast Touching Brother’. Meski ia juga diolok pengguna internet dari negaranya sendiri, banyak yang membela dengan menyatakan gambar itu seharusnya privasi yang tak disebarluaskan. (DLM)

Wanita Tersepit Elevator

INILAH.COM, New York – Seorang wanita tewas kerana tersepit elevator dalam sebuah kemalangan aneh (freak accident) di New York City, Amerika Syarikat (AS).


Suzanne Hart (41) melangkah masuk ke dalam elevator lobi gedung firma periklananan Young & Rubicam, saat benda itu tiba-tiba bergerak naik ke atas. Wanita malang itu kemudian tersepit antara elevator dan dinding.


“Ada dua orang lagi di dalam elevator dan mereka dirawat di NYU Medical Center kerana trauma,” demikian polis New York (NYPD), mengenai insiden di Midtown Manhattan tersebut.


Presiden Manhattan Borough Scott Stringer meminta diadakan penyelidikan menyeluruh oleh Buildings Department. Menurut situs jabatan tersebut, ada 56 pelanggaran elevator di gedung tersebut sejak 2001.


“Jika ditemukan kecacatan pada salah satu atau elevator atau lebih di gedung ini, New Yorkers (warga New York) harus tahu seperti apa,” kata Stringer.


Jubir Buildings Department Tony Sclafani menyatakan, penyelidik dari pihaknya sudah mengeluarkan permintaan untuk mengurangi penggunaan elevator tempat Hart tewas. Terdapat 13 elevator lain di gedung tersebut.


Terakhir kali bermasalah dengan keamanan terjadi pada 2003 dan sudah pengalami reparasi. “Mjoriti pelanggaran (elevator) di gedung ini tak berbahaya,” katanya

Lelaki mabuk gagalkan perompakanKejadian pelik ini terjadi ketika seorang pengunjung kedai yang lagi mabuk berhasil menggagalkan pencurian bersenjata. Kemungkinannya? Boleh jadi perompak itu hanya membawa senjata mainan .


Gadis ini guna kepakaran mengayat untuk dapatkan wang daripada 30 lelaki di Facebook


KUALA LUMPUR: Mangsanya hampir 30 lelaki yang sanggup menyerahkan puluhan ribu ringgit hanya kerana tergoda dengan kata-kata cintanya dalam laman sosial Facebook (FB).

Gadis itu yang hanya mahu dikenali sebagai Liana mengakui menggunakan kepakarannya mengayat ramai lelaki bagi mendapatkan wang mereka untuk berfoya-foya, termasuk melancong keluar negara.


Dia yang menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak menafikan mereka yang terjebak termasuk artis yang baru mencipta nama, bahkan beberapa adik kepada artis terkenal turut menjadi mangsa selain yang berkerjaya penting sebagai jurutera, jurujual dan eksekutif syarikat swasta.


Secara jujur, Liana berkata, perceraian ibu bapa menjadi punca dia melakukan perbuatan itu untuk membalas dendam, terutama bapanya yang banyak mengabaikannya, manakala ibu pula sibuk dengan kerjaya harian sebagai eksekutif syarikat.

Katanya, dalam sebulan, dia mampu meraih dua tiga ribu ringgit hanya berbekalkan air liur untuk menggoda lelaki yang bagaikan terpikat dengan pesona menarik gambar yang dipaparkan dalam laman sosial itu.

Malah, katanya, dia tidak pernah menyesal dengan apa dilakukannya, sebaliknya mampu melepaskan tekanan akibat kesunyian dengan menggoda lelaki.
“Saya mula teruja dengan perbuatan ini apabila memasukkan gambar seksi dalam laman sosial semata-mata untuk menarik perhatian kenalan yang menjadi rakan saya dengan niat menggoda atau ‘test market’.

“Mungkin terpikat dengan gambar sedemikian, ia menjadi senjata untuk membuatkan ramai yang suka bersembang dengan saya dan ingin mengenali saya dengan lebih dekat.

“Bayangkan dalam sekelip mata, saya ada lebih seribu kenalan. Semuanya saya layan dengan baik... jika ada yang hendak bertemu, saya memberi pelbagai alasan tidak boleh keluar.


“Kebanyakan mangsa saya adalah artis baru, anak orang kaya atau yang memiliki kerjaya menarik. Soal memasukkan wang ke akaun bank, mereka tidak kisah berapa jumlah yang saya minta,” katanya kepada wartawan Metro Ahad selepas berjaya memujuknya beberapa kali menceritakan perbuatannya.

Liana berkata, selepas memasukkan wang ke dalam akaun, dia memberi helah memaklumkan wang tiada dalam akaun dan meminta wang dimasukkan lagi.

“Lelaki yang bagaikan lembu dicucuk hidung akan terus memasukkan jumlah lebih banyak ke akaun saya,” katanya yang mengakui ada mangsanya bergelar anak seni dan adik artis terkenal.

Kebanyakan mereka menawarkan diri untuk menjadi teman lelaki dan tidak kurang mengajaknya berlibur.


“Saya sebenarnya bukan gadis liar yang gemar menghadiri parti liar atau bersosial. Apabila melihat lenggok mereka lebih condong ke arah hubungan seks, saya terus mematikan perbicaraan.

“Hampir tiga tahun saya melakukan kerja itu hingga sekarang, saya berasa seronok melihat betapa ramai lelaki mudah terpedaya dengan wanita cantik. Namun jika melihat gaya lelaki jujur pula, saya tidak sampai hati untuk mengayat mereka,” katanya.

Ditanya mengenai wang diterimanya, Liana yang tinggal bersama ibu selepas bercerai sejak lima tahun lalu berkata, dia menghabiskan wang itu bersama rakan dengan membeli-belah mahupun karaoke atau melancong ke pelbagai destinasi.

Menurutnya, dia banyak menghabiskan masa dengan Internet untuk muat turun gambar dan aktiviti dilakukan supaya dirinya sentiasa ada perkembangan terbaru.

“Saya mengambil gambar kawan yang cantik dengan penampilan badan menarik, lalu saya masukkan ke dalam FB. Oleh kerana fizikal saya gemuk, sudah tentu saya malu untuk menampilkan diri sebenar.

“Pernah terjadi seorang kenalan mahu berjumpa dan kami mengadakan janji temu di kompleks beli-belah. Saya menyatakan kesanggupan bertemu demi meyakinkan mereka.

“Namun saya tidak menyatakan diri yang sebenar. Kalau pakai baju biru, saya katakan warna merah untuk mengelirukan mangsa.

“Apabila melihat dia (mangsa) datang dengan menggambarkan warna dan jenis pakaian dipakai, ketika itu saya segera bersembunyi.

“Kemudian saya hubungi lelaki itu dengan mengatakan tidak dapat datang kerana tiba-tiba ada kecemasan atau sakit. Kebanyakan alasan diberi agak konkrit, menyebabkan mangsa percaya apa saya katakan.


“Sebaik melakukan penipuan, saya berasa puas apabila melihat kesungguhan mangsa untuk benar-benar bertemu.


“Daripada situ saya membuat kesimpulan jika selama ini lelaki suka menipu perempuan sesuka hati mereka, kali ini saya ingin melihat bagaimana lelaki pula diperdaya,” katanya.

Wanita dilarang memasuki Hong Kong seumur hidup kerana mencuri


HONG KONG: Seorang wanita yang dilarang memasuki Hong Kong seumur hidup ekoran beberapa siri jenayah mencuri, melepasi pemeriksaan keselamatan di bandar raya itu lebih 40 kali dalam tempoh dua tahun, lapor akhbar, semalam.


Chao Sam-i, 49, tukang cuci dari Macau dihantar pulang dari Hong Kong selepas menerima hukuman larangan memasuki bandar raya itu untuk seumur hidup pada 2004 ekoran beberapa siri kecurian dilakukannya, lapor akhbar South China Morning Post.


Chao kemudian mengunjungi Hong Kong lagi pada 2009 untuk menghadiri perkahwinan anak perempuannya tanpa ditahan dan sejak itu kembali ke bandar raya berkenaan puluhan kali.


Bagaimanapun, perbuatannya itu akhirnya terbongkar selepas dia ditahan oleh pihak berkuasa Hong Kong Ogos lalu kerana mencuri 12 botol minyak wangi bernilai HK$4,000 (RM1,645). - AFP

Lelaki ini sebar HIV kepada 13 orang isterinya


TRIBUNNEWS.COM - Jumlah penghidap virus HIV/AIDS di Tangerang Raya terus meningkat. Namun yang paling heboh adalah adanya fakta seorang lelaki yang telah menularkan virus HIV kepada 13 isterinya. Lelaki tersebut kini sudah meninggal dunia, namun penyakit yang dideritanya kini harus ditanggung oleh anak isteri.


Hal itu diungkapkan Syaiful W Harahap, Media Relations Officer (MRO) Komisi Penanggulangan Aids (KPA) Kabupaten Tangerang, Jumaat (16/12/2011).


Lelaki penular virus HIV/AIDS itu tinggal di Kecamatan Curug, Kabupaten Tangerang. Ia diduga telah menularkan virus tersebut kepada 13 isteri-nya, melalui hubungan suami-istri.


"Lelaki tersebut telah meninggal. Hasil pemeriksaan terhadap tujuh isterinya sudah positif HIV, bahkan satu orang isteri sudah meninggal. Sedangkan enam istrinya belum terdeteksi, kerana belum datang ke dokter," ucapnya.


Berdasarkan data KPA tahun 2011, setidaknya 420 orang didapati positif HIV dan 169 orang dipastikan positif AIDS. Penyebaran penyakit ini umumnya kerana hubungan seksual, dan jarum suntik. "Di Kabupaten Tangerang ada sekitar 1.200 perempuan pekerja seks, dan pembeli seks itu sendiri mencapai 15.000 -20.000 orang. Boleh diperkirakan berapa jumlah penderita HIV/AIDS baru yang terjangkit," ucap Syaiful


Tukang Kayu Tak Sengaja Tertelan Paku

BEIJING - Seorang Tukang Kayu dari China dilarikan ke hospital setelah tiga kali menelan paku. Kejadian itu berlangsung ketika dirinya tengah bekerja.


Li Xiangyang menggigit paku ketika ia sedang bekerja namun ketika ia terbatuk tanpa sedar dia menelannya. Paku yang ditelannya diketahui berukuran 6x3 inci. Demikian diberitakan Orange, Jumaat (16/12/2011).


Xiangyang segera dilarikan ke hospital Universiti Wuhan di Huangshi,Hubei untuk mendapatkan perawatan. Doktor menggunakan Sinar-X untuk melihat organ dalam tubuhnya dan berhasil menemukan paku itu di paru-paru kanannya.


Prof Hu Ke yang menangani Xiangyang langsung menggunakan alat bantu optik bronkoskop ke tenggorokannya untuk menarik keluar paku tersebut.


Namun nahas, ketika paku sudah berada dibagian hujung tenggorokannya, ia batuk dan paku kembali masuk ke tenggorokannya. Ketika Prof Hu Ke kembali menggunakan Sinar-X posisi paku berpindah ke paru-paru kirinya.


Tindakan yang sama dilakukan untuk kedua kalinya, Prof Hu kembali menggunakan serat optik itu untuk menarik keluar paku, namun lagi-lagi li terbatuk dan paku tidak berhasil dikeluarkan.


Pengecekan terakhir kali dilakukan. Namun kali ini paku tidak lagi ditemukan di paru-paru melainkan sudah berpindah ke bagian perut. Akhirnya dengan penyepit gastroscope paku berhasil dikeluarkan.

Aktor China Buruan Yang Sudah Dicari Polis Selama 13 Tahun

Selama 13 tahun terakhir, polis mencari seorang buruan yang mendapat masalah kerana menyerang seorang petugas polis. Tak disangka-sangka, orang yang mereka cari selama ini ternyata bersembunyi sebagai aktor di balik layar televisyen!.


Zhang Guofeng adalah salah satu aktor tersukses yang berkarier di China. Ia telah bermain dalam 30 drama televisyen, termasuk filem-filem popular seperti Lurk, The East is Red, dan 1949. Ia juga aktor favourite berbagai sutradara kerana keperibadiannya yang loyal. Tapi dibalik kesuksesannya tersebut, tak ada yang tahu bahawa lelaki ini sesungguhnya adalah Ji Siguang, seorang buruan polis yang dicari kerana kes penyerangan seorang anggota polis bersama tiga orang temannya pada tahun 1998.


Zhang Guofeng hanyalah nama samarannya selama ia melarikan diri dari kejaran polis selama 13 tahun. Terakhir, ketika ia mendapat peranan sebagai seorang bhiksu Buddha dalam filem terbarunya, penyamaran lelaki ini terkoyak. Polis berhasil menemukan jati dirinya yang sebenarnya dan segera menangkap lelaki ini. Ji dihkabarkan mengakui segala kesalahan masa lalunya. Ia juga mengakui dirinya selama ini selalu ketakutan jika suatu saat penyamarannya terbongkar. Kes seorang kriminal yang tertangkap setelah muncul di layar kaca bukan pertama kali ini terjadi. 9 Jun lalu, seorang pembunuh yang juga menyembunyikan dirinya selama 13 tahun dari kejaran polisi, tertangkap setelah dirinya muncul di acara pertandingan cari jodoh di televisyen.

Mark Zuckerberg disaman FacebookYARUSALEM - Facebook dikhabarkan sedang menyaman seorang lelaki yang bernama Mark Zuckerberg. Lelaki ini dianggap telah merugikan nama raksasa jejaring sosial tersebut. Bagaimana?


Tapi tunggu dulu, Zuckerberg yang dimaksud bukanlah pemilik dan pendiri Facebook, namun seorang lelaki berasal dari Israel bernama Guez Rotem yang mengganti namanya menjadi Mark Zuckerberg. Dia sengaja mengubah namanya, untuk melancarkan bisnisnya yang dianggap ilegal oleh Facebook.


Guez Rotem mengatakan ia telah mengganti namanya mirip dengan CEO Facebook secara sah di depan hukum, gimmick dimaksudkan untuk 'memujuk' situs jejaring sosial untuk mundur tindakan ancaman hukum terhadap dia.


"Jika Anda ingin menuntut saya, Anda harus menggugat Mark Zuckerberg," katanya, seperti dilapor Inquirer, Ahad(18/12/2011).


Facebook memang sengaja menuntut lelaki ini kerana dia telah menjalankan bisnis berupa layanan di mana perusahaan boleh banyak mendapat tombol 'Like' di Facebook. Ini tentu saja menurut Facebook melanggar peraturan.


Lelaki ini mengakui bahawa perusahaannya melanggar persyaratan penggunaan Facebook, tetapi mengatakan banyak perusahaan di Amerika Serikat (AS) menawarkan layanan serupa.


Facebook menolak untuk memberi komen secara khusus pada perubahan nama yang dilakukan oleh Zuckerberg ini, tetapi mengatakan Rotem telah melanggar istilah perusahaan sebagai sebahagian dari upaya untuk melindungi pengguna.

Gadis dapat 10000 kuntum mawar tapi tak tahu siapa yang memberinya


Sebuah truk kecil berhenti di dekat asrama perempuan, 4 orang membawa buket besar berisi 10 000 kuntum mawar merah, membawanya masuk ke dalam dan kemudian terus pergi.

Gadis yang menerima bunga tersebut sangat bahagia, tapi tidak tahu siapa yang memberinya bunga mawar itu .
Satu hal yang jelas, sang pengirim pasti sangat kaya dan dia mengeluarkan banyak wang untuk buket mawar tersebut.

Berkumur Dengan Air Kencing "Urine" Dapat Bersihkan Gigi ?

Gigi cemerlang kadang dapat membuat rasa percaya diri kita semakin meningkat. Tak hanya itu, gigi sihat nan indah merupakan aset kita dalam hidup sihat.
Untuk memiliki gigi sihat dan cemerlang banyak cara yang boleh kita lakukan salah satunya dengan berkumur menggunakan listerine atau ubat kumur lainnya.


Bericara mengenai berkumur, ternyata di Roma memiliki cara unik bersihkan gigi dan mulutnya, yakni dengan berkumur dengan urine.


Terdengar menjijikan bukan, tapi ritual ini dipercaya oleh sebagian warga Roma terdahulu dan hingga kini mulai dari Mark Antony ketika dirayu Cleopatra, dan saat itu Julius Caesar berpidato, ketika Ben Hur mengendarai kereta kudanya yang perkasa, pada saat itulah mereka berpartisipasi dalam sebuah ritual sakral yakni berkumur dengan menggunaan urine nya masing-masing.


Hingga kini sebagian yang percaya mitos ini melakukan hal yang sama untuk berkumur dengan urine. Dengan catatan mereka tidak memakan sembarang makanan.


Urine dipilih sebagian masyarakat Roma untuk berkumur kerana urine mengandung beberapa senyawa seperti amonia dan urea yang benar-benar membunuh kuman dan membantu memerangi penyakit gusi dan radang gusi.

Wanita bungkus bayi sebelum tembak


ILLINOIS: Seorang wanita dipercayai membunuh teman lelaki dan tiga anaknya di sebuah bandar kecil di sini sebelum menembak dirinya.


Gambar yang dirakam 10 bulan lalu menunjukkan Sara McMeen dan Daniel Warren tersenyum bersama-sama-sama anak yang baru dilahirkan, Maggie.
Ketiga-tiganya mati bersama dengan dua anak Sarah yang lain, Skyler, lapan dan Ian, tujuh, dalam kes pembunuhan dan bunuh diri yang melenyapkan seluruh keluarga terdiri daripada lima orang itu di Emmington, Illinois.

Seorang jiran menceritakan bagaimana Sarah meletakkan Maggie di atas tanah, menyelimutkannya dan kemudian menembaknya dari jarak dekat dengan sepucuk pistol separuh automatik. Dia sebelum itu dipercayai sudah menembak mati teman lelakinya, Warren, 29, dan dua anaknya, lapor akhbar Pontiac Daily Leader.

Jiran itu lari untuk meminta bantuan tetapi apabila kembali, Sarah juga sudah mati selepas menembak dirinya.

Jiran itu memberitahu Daily Leader, dia keluar dari rumah apabila mendengar bunyi tembakan dan melihat Sarah membungkus anaknya dengan selimut di atas tanah di belakang rumahnya.

Apabila jiran berkenaan bertanya mengenai keadaannya, Sarah menjawab: “Tidak, semuanya tidak OK.” “Dia kemudian membongkok dan menembak bayi itu,” kata jiran berkenaan.

Pihak berkuasa tidak mengesahkan laporan Daily Leader tetapi berkata, pembunuhan itu adalah kes bunuh dan bunuh diri.

Ia berlaku di sebuah rumah di Emington, bandar yang mempunyai hanya 100 penduduk, tempat Skyler dan Ian, dia anak Sarah yang lain, dilihat turun dari bas sekolah tidak lama sebelum dibunuh. - Agensi

Gadis remaja ini ancam bunuh Santa Claus kalau permintaanya tidak di makbulkan


Sebahagian besar anak-anak bersedia melakukan segalanya untuk terus menjadi anak yang manis bagi Santa Claus tetapi salah seorang remaja telah membuat suatu tindakan aneh yaitu membuat surat dengan bahawa ia akan membunuh Santa jika daftar keinginannya tidak dikabulkan.


Dalam suratnya, Mekeeda Austin (13) seorang gadis dari Inggris, memperingatkan Santa bahawa ia akan ‘dibunuh’ jika gagal untuk mengabulkan setidaknya dua daftar panjang hadiah mewah baginya. Dia bahkan mengancam untuk ‘memburu’ rusa Santa dan memasaknya, serta memberikan dagingnya kepada orang-orang yang tidak berumah pada hari Natal jika dia tidak mendapatkan keinginannya.


Ibunya, Tracey Austin (40), terkejut ketika menemukan catatan tersebut dalam beg sekolah puterinya.
Dalam surat tersebut Mekeeda, dari Brickhill, Bedford, menuntut sebuah Blackberry, rajutan buatan desainer, wang, kacamata hitam dan membawakannya Justin Bieber dan penyanyi remaja Austin Mahone.
Tapi ibunya Tracey, 40, tidak menghukum dia untuk surat itu dan telah bersumpah untuk memenuhi keperluan anaknya.

Sarung Tangan Masturbasi Kini Di jual


TRIBUNNEWS.COM - Perkembangan sex toy di Amerika Syarikat terus memunculkan inovasi. Bila sejenis dildo ataupun love dolls sudah biasa, kali ini sebuah kedai online di negeri Uncle Sam tersebut menjual sarung tangan khusus masturbasi.


Memakai tag-line 'Do It Yourself', sarung tangan khusus masturbasi bagi lelaki ini diberi nama Masturbation Kit. Produk ini juga diklaim telah direkomendasikan oleh American Masturbators Association.


Bila kondom dipakai saat berhubungan intim dengan lawan jenis, sarung tangan ini juga dilengkapi kondom saat melakukan masturbasi. Hal ini sepertinya juga sesuai dengan tag-line berikutnya dari produk ini, yakni 'You Can't Trust Anyone These Days, Not Even Yourself'.


Adapun harga yang ditawarkan untuk sarung tangan aneh ini cukup murah, hanya seharga US$ 5,95. Dalam keterangannya, bila membeli sarung tangan ini juga mendapat bonus pakej test kejantanan. Namun seperti apa testnya, tidak dijelaskan secara terperinci.

bekas suami minta serah tubuh syarat beri nafkah anak,tak mahu kena simbah asid


KUALA LUMPUR: Dia cuma mahu mendapatkan nafkah untuk menampung kehidupan dua anak yang masih kecil, namun permintaan itu dikenakan syarat gila oleh bekas suami yang rakus memintanya terlebih dulu menyerahkan tubuh sebagai balasan.


Sedar dirinya terperangkap dosa zina, Elina, 39, pernah cuba menolak permintaan bekas suami, tapi akhirnya mengalah apabila lelaki durjana itu bertindak kasar dengan memecahkan pintu rumah dan mengugut mahu menyimbah asid ke wajahnya.

Tanpa sedikit rasa malu dan bersalah, bekas suami juga memaksa Elina menghalau dua anak lelaki mereka berusia satu dan empat tahun keluar rumah buat sementara waktu bagi membolehkan mereka melakukan hubungan seks sebelum wanita malang itu diberi ‘nafkah’ sekadar RM50.

Elina berkata, itulah penderitaan yang dilaluinya selama setahun lalu setiap kali ingin meminta wang saraan dua anak hasil perkahwinan dengan bekas suaminya sejak mereka bercerai penghujung 2010.

“Derita saya bukan sekadar hari ini, tapi bermula sejak dipaksa bekas suami menjadi isteri kedua secara senyap-senyap dengan alasan saya sudah banyak menghabiskan duitnya,” katanya.

Suami potong hidung dan bibir isterinya kerana banyak habiskan masa dengan ibu bapanya


ISLAMABAD: Seorang lelaki memotong hidung dan bibir isterinya selepas pertengkaran besar mengenai perbuatan si isteri yang banyak menghabiskan masa dengan ibu bapanya.

Ghulam Qadir, 22, yang dikatakan mempunyai hubungan tegang dengan isterinya, Salma, 18, bertindak menoreh muka wanita itu dengan pisau Sabtu lalu di Karhana, kampung terpencil yang terletak kira-kira 475 kilometer ke barat daya Islamabad.“Ghulam memotong hidung dan bibir isterinya sebelum melarikan diri,” kata Nadir Khan, pegawai pentadbir daerah Musa Khel yang terletak di wilayah Baluchistan.

“Mereka sering bertengkar kerana si isteri lebih banyak menghabiskan masa bersama ibu bapanya,” kata Nadir. Pasangan itu berkahwin setahun lalu.

Menurut Nadir, pihak berkuasa kini berusaha mennangkap Ghulam.

Perdana Menteri, Yousuf Raza Gilani mendesak supaya tindakan diambil terhadap kes itu.

Bagaimanapun, kebanyakan kes membabitkan keganasan terhadap wanita di Pakistan terlepas tanpa sebarang hukuman dikenakan terhadap pesalah.

“Ibu bapa si isteri membawanya ke hospital di Multan dan mangsa dilapor selamat,” kata Penolong Pesuruhjaya di Muhsa Khel, Aftab Hasnain.

Rangkaian televisyen Express menyiarkan rakaman gambar Salma terlantar di hospital dengan hidung dan bibirnya berbalut.

Kumpulan hak asasi manusia berkata, wanita Pakistan berdepan dengan diskriminasi, termasuk keganasan rumah tangga dan pembunuhan ‘menjaga maruah.’ - AP

Wanita dijangka hidup 12 jam kini berusia 105 tahun


SOMERSET: Seorang pesasara semalam meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke 105 meskipun hanya diberikan tempoh 12 jam untuk hidup ketika dilahirkan pada 1906.


Namun, Lillie Arnold tidak menyambut pencapaian menakjubkan itu dengan meminum arak memandangkan dia mencapai usia itu kerana dia tidak pernah menyentuh minuman keras.
Dan pesara berkenaan mempunyai satu mesej kepada doktor yang hampir putus asa merawatnya ketika dia baru dilahirkan: “Lihatlah saya sekarang!” Lillie yang kini menetap di Institut Kebangsaan Diraja untuk Orang Buta di Burnham-on-Sea, Somerset berkata: “Saya dilahirkan kembar. Malangnya, adik saya meninggal dunia.

“Saya begitu lemah. Doktor hanya memberi masa setengah hari untuk hidup. Saya sering tertanya-tanya apa yang akan difikirkan doktor itu apabila melihat saya sekarang.” Lillie berjaya mengatasi pendapat perubatan untuk mencapai usia emas dan masih kuat, meneruskan kehidupan selama 199,800 jam selepas dikatakan hanya akan hidup selama 12 jam pada 1906.

Dia berjaya mencapai usia setua itu dengan menjalani kehidupan secara sihat dan menghirup udara segar tepi laut.

Dia yang pernah menetap di London, berpindah ke Portsmouth sebelum menetap di Burnham-on-Sea. - Agensi

Bertelinga Setengah Akibat Kelainan Genetik


Sean Wingrove-Smith tersenyum gembira. Kanak 10 tahun asal dari Walderslade, Kent, Inggris ini tak henti memandangi telinga barunya di cermin. Ia tak lagi bingung menyandarkan gagang kacamata ke telinganya yang sebelumnya tak utuh.


Selama 10 tahun, Sean hidup dengan keadaan telinga kanan hanya tumbuh setengah. Ia mengalami cacat akibat kelainan genetik yang cukup langka.


Setelah melewati serangkaian operasi, pasukan doktor bedah di Great Ormond Street Hospital mengambil sebahagian kecil tulang rusuk sebagai pengganti tulang rawan untuk menyempurnakan bentuk telinganya. Sementara sebagai penutup tulang, tim doktor mencangkokkan lapisan kulit yang diambil dari kulit kepala.


Sean menderita Sindroma Goldenhar, kelainan yang mempengaruhi satu dari sekitar 25 ribu bayi. Sindrom ini umumnya ditandai dengan terhentinya perkembangan telinga, bibir atau hidung janin di rahim.


Kes yang menimpa Sean, tak hanya bentuk fizik telinga kanan yang tak sempurna, tapi juga mempengaruhi pendengarannya.


"Meski sekarang masih tuli, tapi hasil operasi ini telah mendorong rasa percaya dirinya," kata orangtuanya, Dee, 38, dan Steve, 37, seperti dikutip Daily Mail.

Gadis 18 Tahun 11 Kali Kahwin Kontrak


Ironis, itu kalimat yang tepat bagi gadis berusia lapan belas tahun asal Cijantung Jakarta Timur ini. Betapa tidak, di usianya yang masih muda, ia sudah melakukan kaHwin kontrak dengan Lelaki Timur Tengah sebanyak 11 kali.


Pengakuan Fitriasih, 18, membuat Camat Cisarua, Drs Teddy Pembang mengurut dada. Teddy seakan tidak percaya, jika Fitriasih yang pada bulan Julai lalu telah genap berusia 18 tahun, telah menjalani profesi kahwin kontrak hingga belasan kali.


Yang lebih mengejutkan lagi, semua kegiatan kahwin kontrak dilakukan melalui ijab kabul. Anak sulung dari tiga bersaudara ini menuturkan, orangtuanya yag tidak punya pekerjaan tetap serta adiknya yang perlu biaya sekolah, memaksa dirinya menjalani pekerjaan menjual diri ke pelancungTimur Tengah.


“Demi adik, saya rela keluar dari sekolah saat masih duduk dibangku SMP. Orangtua saya tak tahu pekerjaan saya begini. Yang jelas, saya dapat wang, saya bayar sekolah adik dan keperluan rumah tangga,” katanya .


Menurutnya, dirinya baru tiga hari berada di Puncak. Perkenalan dengan lelaki Arab melalui pembantu sang pelancung yang ia kenal sebelumnya. Fitriasih juga mengaku, pernah menikah saat usianya menginjak 17 tahun.


“Selama lapan bulan saya menjalani profesi ini, sudah 11 laki-laki Arab saya nikahi. Kahwin kontrak saya dengan mereka paling pendek 3 minggu dan paling lama 1 bulan. Selama kaHwin kontrak, saya diberi nafkah Rp 5 juta seminggunya. Tinggal hitung aja, kalau dikontrak satu bulan. Wang bayaran, 30 peratusnya dipotong mami,” papar Fitriasih.


Camat Teddy didampingi polis, Koramil, unsur masyarakat dan agama menuturkan, kegiatan kahwin kontrak sangat bertentangan dengan agama apapun. Maka dari itu, dirinya sangat mengutuk perbuatan tersebut.


“Mami yang mempekerjakan wanita muda ini demi kepuasan nafsu lelaki Arab, benar-benar tidak punya nurani. Keterangan para korban, akan saya minta polis menyelidiki keberadaan sang mami.”


“Dia harus bertanggung jawab atas perbuatannya. Ini terakhir wilayah saya dijadikan maksiat. Jika tertangkap lagi kala operasi, saya akan kirim mereka ke Jawa Tengah atau Pasar Rebo Jakarta Timur,” papar Teddy.

Pulang lewat,remaja cuba masuk melalui cerobong asap tapi tersangkut

CALIFORNIA - Maksud hati ingin menyelinap masuk ke rumah kerana pulang lewat, seorang remaja justru terjebak dalam cerobong asap rumahnya. Sepertinya dia ingin mencontoh Santa Claus yang menyelinap masuk rumah lewat cerobong asap saat Natal.


George Herrera didapati terjebak dalam cerobong asap dirumahnya ketika ia cuba untuk menyelinap masuk. Malang, remaja berusia 18 tahun itu tidak boleh berbuat apa-apa dan terpaksa menunggu bantuan.


"Herrera terjebak di dekat bahagian bawah cerobong asap sekira 90 minit sebelum kru darurat menelefon. Ketika mereka tiba, kakinya terlihat terjulur", ujar petugas pemadam kebakaran Art Ray seperti dikutip 3news, Isnin (19/12/2011).


Ray berkata motif remaja berusia 18 tahun itu memang untuk menyelinap masuk, kerana dirinya melanggar jam malam yang sudah ditentukan oleh orangtuanya.


Regu penyelamat akhirnya menggunakan tali sepanjang 2,5 meter yang diikatkan kepada pergelangan tangan remaja itu. Herrera pun akhirnya berhasil diselamatkan dan tidak menderita luka apapun setelah 15 minit proses penyelamatan berlangsung.

Antivirus protection,Seven Eleven pun ada jual..lawak

lawak betul...

Kerbau jadi model body painting


Biasanya atau umumnya yang menjadi model body painting adalah manusia. Namun di China tepatnya di Jiangcheng, Yunnan ada pertandingan body painting dimana yang jadi modelnya kerbau .


Seperti dilansir dari situs Ecns, acara melukis kerbau antarabangsa yang diadakan 10 Disember 2011 itu merupakan entertainment yang cukup popular di daerah ini.


Sebanyak 48 kerbau dari 10 negara seperti Laos, AS, dan CHina diarak/ dibawa ke tengah padang untuk diberi penilaian para juri.


Menurut legenda s, body painting di kerbau boleh menyingkirkan atau menjauhkan harimau dan juga boleh mencegah ternak menjadi mangsa binatang buas.

Kucing mendodoikan bayi hingga tertidur


OTTAWA - Bayi terkadang merengek dan menangis saat ingin tidur. Biasanya begitu didekap sang ibu, dia akan tertidur Tetapi hal berbeza terjadi saat seekor kucing justru mengambil alih peranan si ibu. Bahkan kucing itu mampu membuat bayi terlelap.

Kejadian ini berhasil dirakam oleh Aaron Grant, saat bayinya menangis ingin dikeloni ibunya ketika ingin tidur. Tiba-tiba saja kucingnya yang bernama Stewie datang untuk menenangkan bayi Connar Grant. Demikian diberitakan Daily Mail, Selasa (20/12/2011).

Video itu dengan jelas memperlihatkan Stewie yang mengusap-usap wajah dari Connar. Awalnya, Connar menolak usapan kucing berbulu hitam itu. Tetapi, beberapa lama kemudian justru Connar berhenti menangis dan mulai tenang.

Kucing itu pun tetap mengusap-usap Connar hingga akhirnya bayi yang berada dalam buaian itu tertidur. Stewie pun sadar saat dirinya melakukan hal itu, kamera merakam aksinya dan tampak bangga usai menidurkan bayi itu.

Rakaman dari ulah lucu Stewie diunggah oleh Aaron Grant 4 September 2011 lalu. Menurut pria Kanada ini, videonya menjadi tontonan favorit.

Lelaki berusia 35 tahun itu mengatakan, hingga saat sudah lebih dari 65.000 orang menonton aksi lucu kucing dan anaknya ini.

Kilat kasut dapat RM476.52 sehari di Washington


WASHINGTON, Amerika Syarikat - Seorang imigran dari Peru, Gustavo Carpio memperoleh pendapatan sebanyak AS$150 (RM476.52) sehari dalam musim panas kerana mengilat kasut di depan kafe Starbuck di Washington D.C.
Dia juga boleh memperoleh pendapatan sebanyak AS$100 (RM317.68) sehari sepanjang musim sejuk.


Carpio mengilat kasut di depan kedai Starbuck yang terletak beberapa blok bangunan dari White House.


Menurutnya, dalam tempoh dua tahun, pelanggannya meningkat dua kali ganda.


Seorang ahli perbankan, Bruce Neal kerap duduk di bangku Carpio yang mengenakan bayaran AS$7 (RM22.23) untuk mengilat sepasang kasut dan AS$10 (RM31.76) bagi but.


"Gus (Carpio) adalah yang terbaik (mengilat kasut)," kata Neal. - AFP

Nenek tertelan ball pen selama 25 tahun

Kecelakaan ini membuat seorang perempuan di Inggris menelan ball pen selama 25 tahun . Benda itu baru dikeluarkan setelah perutnya bermasalah dan ajaibnya ball pen ini masih boleh digunakan meski plastik di luarnya rosak trkenae terkena asid diperut.


Kes yang dipublikasikan dalam British Medical Journal Case Reports itu menjelaskan, kes ini menimpa perempuan berusia 79 tahun yang tidak disebutkan namanya. Ia dibawa ke hospital kerana berat badannya turun drastik dan mengalami diare parah. Doktor mengatakan ia menderita diverticulosis, yakni terbentuknya kantong kecil yang menonjol di usus dan memang sering dialami orang lanjut usia. Namun ketika perutnya diperiksa dengan ultrasonografi (USG), doktor menemukan benda mencurigakan berwujud batangan memanjang.


Barulah ketika ditanya oleh doktor, pesakit ini mengaku pernah menelan ball pen 25 tahun lalu. Pengakuan ini mengejutkan, sebab benda yang paling sering tertelan biasanya adalah gigi palsu dan tusuk gigi sementara ball pen dianggap terlalu besar untuk masuk kerongkongan.


Menurut Dr Oliver Waters yang menangani kes tersebut, pesakit ini mengaku pernah mengorek sesuatu di kerongkongannya pakai ball pen 25 tahun lalu. Namun kerana hilang keseimbangan, mendadak ia jatuh dan ball pen itupun tertelan masuk ke dalam perutnya. Ketika ia menceritakan apa yang terjadi kepada suami dan bahkan doktor peribadinya, tidak ada satupun orang yang percaya bahawa ia menelan ball pen. Bahkan semasa di periksa dengan sinar X di hospital pada waktu itu tidak menunjukkan ada benda aneh di perutnya. "Dalam kes seperti ini, sinar X memang tidak boleh mendeteksi benda dari plastik dengan akurat.


Kerana itu tidak ada salahnya percaya pada pengakuan pesakit meskipun nampaknya kurang masuk akal," kata doktor dalam laporan tersebut. Belakangan, doktor menyimpulkan bahwa gangguan pencernaan yang dialami pesakit tersebut tidak berhubungan dengan ball pen yang tertelan. Namun bagaimanapun, ball pen yang sudah bersarang selama 25 tahun itupun dikeluarkan agar tidak menjadi masalah di kemudian hari. Saat dikeluarkan, bentuk pulpen itu sudah rusak parah kerana bertahun-tahun bereaksi dengan asid di perut yang terkenal sangat kuat. Namun ajaibnya, meski bahagian luarnya hampir tidak berbentuk, ball pen itu masih berfungsi dengan baik ketika dicuba untuk menulis di kertas.

Wanita Berjilbab Cenderung Lebih Cantik dan Sihat


Jilbab berguna bagi kesihatan, terutama mencegah munculnya penyakit dan kelainan pada kulit yang disebabkan oleh sinar matahari, kata pakar ilmu kesihatan dari Universiti Muhammadiyah Yogyakarta (UMY), Dr Warih Andan Puspitosari.


“Sinar matahari dapat menimbulkan berbagai kelainan kulit, seperti sunburn ( kulit merah-merah ), solar keratosis, solar urticaria, photosensitivit, dan kanser kulit,” katanya di Yogyakarta.


Menurut dia, jilbab berguna untuk menutupi kulit untuk meminimalkan sapuan sinar matahari di kulit. Apalagi, sekarang lapisan ozon semakin menipis akibat pemanasan global.


“Keadaan itu menyebabkan sinar ultraviolet memiliki potensi lebih besar untuk mengenai kulit secara langsung tanpa disaring terlebih dulu oleh lapisan ozon,” kata pensyarah Fakulti Kedoktoran UMY itu.Ia mengatakan, berjilbab juga boleh melindungi para muslimah dari berbagai pelecehan seksual. Saat ini kes kekerasan dan pelecehan seksual di kalangan remaja cukup memprihatinkan.


“Data dari Rifka Annisa menunjukkan, pada remaja berusia 12-21 tahun telah terjadi 137 kes kekerasan dalam bercinta, 44 kes pelecehan seksual, dan 78 kes pemerkosaan,” katanya.


Selain itu, berdasarkan data kaunseling PKBI Daerah Istimewa Yogyakarta pada 2007, angka kehamilan tidak diinginkan pada usia SMP sampai perguruan tinggi mencapai 430 kes.


Berdasarkan data memprihatinkan tersebut, menurut dia, Muslimah diharapkan memakai jilbab agar terhindar dari berbagai pelecehan seksual. Bahkan, mereka akan dihargai oleh orang-orang di lingkungannya.


“Kaum Muslimah jangan takut berjilbab. Berjilbab tidak akan menghambat aktiviti, apalagi pada zaman sekarang, di mana kaum muslimah diberikan kebebasan memakai jilbab dengan berbagai model, berbeza dengan beberapa tahun lalu,” katanya.


Anda ingin lebih cantik dan sihat ?? Jadi tidak ada salahnya Anda memakai jilbab. Dan selain untuk lebih cantik juga, berjilbab juga untuk menghindari pelecehan seksual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN