Monday, January 14, 2013

PENTING ...tolong sebarkan. Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda.


Image.1269920614664
Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran 
                                                   
Semoga kita semua berhati-hati jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.                                       
                         
Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh orang-orang KAFIR.
Perhatian kalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (Terus reject).            
                         
Sila baca dan edarkan kepada sesiapa yang tiada blog melalui e-mail. Jika ada blog, copy dan paste ke blog anda. Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah.
Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidiklah isinya juga. Tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah.
Sekali pandang macam ayat dan kalimah  Al-Quran. Sebenarnya ayat dari kitab Bible.  

sumber : http://resepirahsiaku.blogspot.com

Hantu Pukul Isteri SayaWISCONSIN - Polis menahan seorang lelaki yang diduga melakukan tindak kekerasan dalam rumah tangga. Namun lelaki itu mengelaknya dan mengatakan hantu yang telah mencekik isterinya.
             
Michael West ditahan setelah isterinya, Rebecca, menghubungi polis dan melaporkan telah dua kali dipukul dan dicekik oleh suaminya.

Namun sang suami berkata lain mengenai luka itu. "Suaminya mengaku luka yang diderita oleh sang isteri disebabkan akibat istrinya terjatuh," ujar petugas polis seperti dikutip Mirror, Khamis, (26/1/2012).

Hal yang paling mengejutkan, ketika ditanya terkait luka yang diderita isterinya di bahagian leher, West mengatakan, itu adalah perbuatan hantu.

West yang saat ini ditahan  di pejabat polis Fond du Lac akan didakwa dengan pasal kekerasan dalam rumah tangga, pencekikan, perilaku tidak tertib dan melawan ketika hendak ditangkap.

Alasan West yang melibatkan dunia ghaib diragukan oleh banyak pihak. Termasuk salah seorangnya sutradara filem Ron James yang mengatakan, dia tidak percaya dengan pengakuan West.

"Tidak ada bukti kuat terkait laporan yang menyebutkan hantu melakukan penyerangan terhadap manusia ," ujar Sutradara film Ron James.

James mengatakan, keterangan West baru dapat dipercaya jika dia memiliki bukti rakaman video atau suara yang dapat menunjukkan ada aktiviti ghaib di kediamannya.(rhs)

Muat naik gambar seram di Facebook sebelum bunuh diriDETROIT: Sejurus sebelum membunuh diri, seorang ibu muda memuat naik gambarnya dalam keadaan menyeramkan di Facebook.
Berasal dari Michigan, Cynthia Lee, 23, bergambar bersama rakannya yang memegang sabit dalam gambar sempena Halloween.

Mereka digambarkan berlumuran darah dalam gambar berkenaan.


Kata Cynthia, kesedihan akibat kematian ibunya terlalu berat untuk ditanggung.

Dia menamatkan nota bunuh diri itu dengan berkata: “Mak, saya datang.” Ibu Cynthia mati pada 2007 ketika baru berusia 35 tahun.


Cynthia juga dikatakan tertekan apabila teman lelakinya, Ryan Jason Hardwick, ditangkap pihak berkuasa baru-baru ini.


Sementara itu, polis berkata, Cynthia menembak dirinya sejurus selepas mengemas kini statusnya dalam Facebook di rumah datuknya, ketika ahli keluarganya ada di situ. - DM

Lakukan Backflip Setiap Hari Selama Setahun


Awalnya Sam Morrison dari Sparta, New Jersey, melakukan pertaruhan dengan sang ayah sebesar 100 dolar, bahawa ia tidak akan berhasil melakukan salto belakang (backflip) atau salto dinding setiap hari selama setahun.

Namun pemuda berusia 21 tahun ini membuktikan bahawa ia mampu melakukannya, dan merakam setiap gerakan salto yang ia lakukan setiap hari kemudain mengabungkannya dalam sebuah klip berdurasi 4 minit 27 saat.

Setelah di muat naik di YouTube pada 15 Januari ini, video kumpulan salto Sam ini telah menjadi hit internet dengan menarik lebih dari 772,977 penayangan.


Patut dicontohi,sayang bapa daripada isteri


Lihat aksi lelaki yang menolong orang bunuh diri


Seorang bernama Chen Fuchao cuba membunuh diri dengan bertenggek di atas jambatan kerana kecewa memiliki hutang sebanyak 2 juta yuan. Hutang tersebut muncul akibat projeknya yang gagal.
Masalah timbul bukan kerana aksi bunuh diri ini tetapi kerana niatnya  ini dibantu oleh Lai dengan cara menolak Chen sehingga jatuh . Lai marah kerana aksi Chen tersebut membuat jalan sesak di sekitar jambatan sehingga 5 jam.Lai yang menolak Chen berkata "Aku marah kerana orang seperti Chen sangat ego. Tindakan dia banyak melanggar kepentingan awam".


Aksi kedua orang ini telah membuat mereka didakwa  oleh pengadilan setempat. Chen didakwa mengganggu kepentingan umum dan Lai untuk aksinya menolak Chen hingga jatuh.
Untungnya Chen selamat dalam insiden tersebut, namun kemungkinan lumpuh kerana patah tulang belakang.
Chen  mengatakan dia tidak akan menerima permintaan maaf Lai meskipun telah menyatakan penyesalan mengenai insiden itu. Lai mengatakan dia berfikir Chen adalah seorang pembuat masalah. Lai memutuskan untuk menolak Chen dari jembatan kerana dia melihat bantal udara. Pemadam kebakaran di tanah mengatakan mereka tidak punya waktu untuk memindahkan bantal itu ke posisi yang tepat.Chen jatuh di tepi bantal dan memantul ke tanah.Lelaki ini gilakan Maradona


Goage yang berasal dari China merupakan fanatik pasukan Argentina..
Kegilaannya itu sampai dia sanggup berbuat begini...
nasib baik Argentina tak jadi juara dunia...
kalau tak dah kena kahwin dengan dia...

Cara makan yang orang lain tak buat

 semuanya diatas awangan..


lepas makan perut dah kenyang agaknya kalau
nak melepas terpaksa gunakan tandas macam ni...sebab nakkan
kelainan.....

Banduan tak cukup duit cabut gigi tanpa bius

Penjara di Quezon City  Filipina ini ada satu hal yang sangat dahsyat  dan didengar ceritanya, betapa tidak bagi banduan yang tidak memiliki cukup wang mereka akan merasakan satu hal yang teramat sakit.Di polkliniki gigi penjara ini  banduan yang tidak memiliki cukup wang tetap akan dilayani, namun dengan layanan yang menyakitkan iaitu cabut gigi tanpa ubat bius dan dilakukan dengan menggunakan playar.


bayang sakitnya cabut gigi tanpa bius dan dilakukan dengan menggunakan playar

Banduan yang diwajibkan menggunakan seragam warna kuning tersebut harus mampu menahan sakit yang bukan kepalang kerana layanan ini.- Sumber : Mail Online

Cal Lane,wanita buat besi buruk menjadi cantikBila orang seni memegang sesuatu barang maka terjadilah
sesuatu yang indah.....

Buang Air Besar Dalam Pasu Hotel

Apa motif dan tujuan lelaki ini?Pada hal hotel itu mempunyai tandas
yang canggih dan bersih tetapi pasu bunga jugak jadi sasarannya....
pelik...pelik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN