Thursday, May 10, 2012

Menelefon 911, Wanita Masuk Penjara

Hee Orama (34), dari Clarksville, Tennessee, Amerika Syarikat (AS), akan punya cukup waktu untuk memikirkan bahawa layanan darurat 911 bukanlah tempat mencurahkan isi hati.


Wanita itu ditangkap polis kerana berulang kali menelefon 911 dan mengeluhkan kekasihnya yang tidak mahu menikahinya. Polis menanggapinya bahawa hal itu bukanlah situasi darurat dan memintanya berhenti menelefon.


Namun, Orama tak menghiraukan nasihat polis. Ia terus saja menelefon 911. Polis yang kesal akhirnya menangkap Orama dan memasukannya ke Penjara Montgomery (Montgomery County Jail).

Video Pencuri Tanpa Pakaian Dikejar Anjing


Washington – Video seekor anjing polis mengejar pencuri tanpa pakaian marak di dunia maya. Kejadian ini terjadi di Whittier, California, Amerika Syarikat. Ingin tahu?


Menurut Telegraph, lelaki ini telah mencuri limo Hummer dan sedang dikejar oleh kereta peronda polis. Saat pengejaran, si pencuri memutuskan meninggalkan kendaraan curiannya di tengah jalan.


Ketika dia keluar dari kereta curian tersebut, lelaki ini didapati tak mengenakan pakaian sehelai pun. Anjing polis pun dengan cepat menangkapnya dalam sebuah adegan kejar-kejaran .


Berikut video kejar-kejaran tersebut:


Benarkah Lelaki Lebih Menderita Ketika Putus Cinta?


Dalam sebuah hubungan tentunya semua ingin berakhir indah hingga ke pelaminan. Tapi, tidak semua rencana itu boleh berakhir baik, bahkan tidak sedikit harus putus ditengah jalan.

Pada umumnya, ketika pasangan kekasih harus putus cinta, maka wanita dianggap yang paling menderita. Tapi ternyata di beberapa penelitian lelakilah yang paling menderita ketika hubungan cinta itu harus berakhir.

Menurut David Zinczenko, kolumnis majalah Men's Health, lelaki justru lebih menderita dibanding wanita ketika putus cinta. Alasannya? Lelaki cenderung menyimpan perasaanya dan berusaha tegar di hadapan orang-orang. Lelaki tidak memiliki banyak teman curahan hati jadi dipendam sendiri.

Sebaliknya, ketika putus cinta wanita lebih ekspresif menunjukkan kesedihan dan kekecewaannya dengan menangis, kalau perlu seharian. Wanita punya banyak teman curahan hati yang boleh diajak berbincang.

Sedangkan Robin Simon dari Wake Forest University dan pasukan kerjanya mengkaji sekitar 1.600 muda-mudi di Florida untuk mencari tahu bagaimana impak patah hati dan hubungan sulit bagi kesihatan mental mereka.

Hasilnya menunjukkan kalau lelaki juga terlibat secara emosional, dan lebih terpengaruh, baik oleh kesenangan atau situasi yang mematahkan hati, dibanding wanita.

Menariknya, penelitian menemukan, kalau mental lelaki sangat dipengaruhi oleh kualiti hubungan yang sedang mereka jalani, sedangkan wanita malah lebih peduli dengan status, apakah dia sudah berpasangan atau belum.

So, bagaimana dengan pendapat Anda sendiri?

Akibat sering derma sperma


OAKLAND, KOMPAS.com — Sebab rajinnya mendermakan sperma, lelaki ini akhirnya harus dilarang menderma lagi. Kerana dari sperma yang dia dermakan sudah menghasilkan 14 anak.


Trent Arsenault (36), bujangan sehat dan memiliki keyakinan religius kuat, mendonorkan spermanya melalui iklan di internet. Dia memberikan spermanya secara cuma-cuma kepada siapa saja yang memerlukan.


Akan tetapi, upayanya mendonorkan sperma ini dianggap sebagai ancaman publik oleh Badan Makanan dan Ubat Amerika Serikat (FDA). FDA memerintahkan Arsenault menghentikan tindakan tersebut atau diancam kurungan satu tahun penjara dan denda 100.000 dollar AS.


Arsenault berkeras, memberikan sperma merupakan aksi nyata dalam memberikan kasih kepada sesama manusia. Hal ini membuat dirinya dan FDA berseteru tentang topik yang pertama kali terjadi.


"Jika saya dilarang, berErti ada banyak pasangan yang tidak memiliki anak. Apakah pemerintah perlu sampai mengatur urusan bilik tidur warga?" gugatnya. (Reuters/JOE)

Ada ubat semburan untuk hilang rasa malu ?

LONDON, KOMPAS.com — Apakah Anda termasuk pemalu atau kurang pergaulan ? Masalah Anda tak lama lagi akan ada selesaikan. Para ahli di Israel telah mengembangkan obat baru yang dapat meredam hambatan dalam bersosialisasi.

Seperti dilaporkan harian Telegraph, para ilmuwan di Seaver Autism Center for Research and Treatment dan Columbia University, menciptakan ubat sembur hidung yang mengandung hormon oksitosin. Ubat ini dikatakan dapat membantu meningkatkan kemampuan seseorang dalam berinteraksi sosial.

Oksitosin sebelumnya dikenal sebagai "hormon cinta". Hormon alami ini dapat meningkatkan perasaan empati dan kedekatan (bonding)—khususnya di antara para orang dan anak-anaknya.

Kajian terbaru menemukan bahawa hormon ini pun dapat memperbaiki kemampuan sosial kalangan orang yang pemalu—walaupun efeknya tak terlalu besar pada mereka yang secara alami sudah "bagus". Temuan ini diharapkan memberikan implikasi besar kepada mereka yang mengalami hambatan sosial, yang kerap muncul pada keadaan tertentu seperti autisme.

Dalam kajiannya, para ahli melakukan uji cuba apakah hormon dalam bentuk nasal spray ini dapat meningkatkan rasa saling pengertian di antara individu. Sebanyak 27 lelaki sihat dilibatkan dalam kajian dan mereka diberikan ubat semburan hidung berisi hormon dan plasebo.

Mereka diminta melakukan tugas-tugas khusus untuk mengukur kemampuan membaca fikiran dan perasaan orang lain. Responden juga diminta menyaksikan rekannya berdiskusi tentang momen berharga mereka, kemudian melakukan penilaian tentang apa yang dirasakan.

Para peneliti, yang melaporkan kajiannya dalam jurnal Psychological Science, juga mengukur kompetensi sosial para responden menggunakan sejenis ujian yang disebut AQ, yang biasa diterapkan pada pesakit autistik.

Hasil penelitian menunjukkan bahawa hormon oksitosin berhasil memperbaiki kemampuan empati para responden—khususnya pada kelompok yang kurang pandai bersosialiasi.

Responden yang terbiasa bergaul melakukan tugasnya dengan mulus, baik saat diberi hormon oksitosin mahupun plasebo. Namun, responden yang kurang pandai bergaul secara signifikan hanya terbantu dengan oksitosin, di mana kekuatan empatinya menjadi setara dengan responden yang mudah bersosialisasi.

Gara-Gara Bawa Pelacur Ke Sepanyol Nokia Di Caci Maki
London – Dalam sejarah nama telefon beberapa diantara memiliki nama bagus namun ada pula yang buruk. Nampaknya, ‘pelacur’ dari Nokia menjadi salah satunya.

Nokia baru saja mengumumkan Nokia Lumia. Namun dalam bahasa Sepanyol, Lumia berarti pelacur atau gadis panggilan. Alhasil, perusahaan asal Finland itu menuai banyak caci dan makian di dunia maya.

Satu-satunya penghibur bagi raksasa mobile itu menyangkut ‘Lumia’ adalah, kata itu tak banyak digunakan dan hanya muncul di dialek Sepanyol dengan pengaruh gypsy yang berat. Meski begitu, Nokia tetap terseret dalam ketidakjelasan di mata publik.

Kesalahan ini pertama muncul di Twitter ketika ada yang berkomen ‘Lumia’ berarti pelacur dalam bahasa Sepanyol. Di sisi lain, hal semacam ini bukan pertama kalinya terjadi, asisten pribadi iPhone 4S yang bernama Siri serupa kata Jepun ‘Shiri’ yang berarti ‘bontot’.


Perusahaan lainnya seperti dikutip DM, yakni Ford meluncurkan produk terbarunya bernama Pinto pada 1971 yang kata itu berarti ‘kelamin lelaki’.


Dapat ganti rugi buli sebanyak RM474.7 billion

CHICAGO, Amerika Syarikat (AS) - Juri di sebuah mahkamah di daerah Fayatte, negeri Texas pada Selasa lalu memutuskan ganti rugi sebanyak AS$150 bilion (RM474.7 bilion) diberikan kepada keluarga seorang budak lelaki yang terbakar pada ulang tahun kelahirannya yang kelapan akibat dibuli oleh seorang jirannya, kata seorang peguamnya kelmarin.

Budak lelaki itu, Robbie Middleton diserang oleh seorang jiran, Don Wilburn Collins yang berusia 13 tahun pada 28 Jun 1998.

Collins mengikat Middleton di sebuah hutan dan mencurahkan badan mangsa dengan minyak tanah sebelum membakarnya.

Middleton berjaya melepaskan diri dan meminta bantuan.


Selama lima bulan, Middleton sengsara kerana terpaksa berulang kali menjalani pembedahan untuk menggantikan kulitnya.

Dia meninggal dunia akibat kanser kulit pada 29 April lalu.

Seluruh badannya terbakar kecuali tapak kakinya.

Middleton yang pernah memberikan keterangan menerusi rakaman video menyatakan Collins melakukan serangan seksual ke atasnya dua minggu sebelum serangan tersebut berlaku.

Middleton turut merayu kepada juri supaya memberikan keadilan kepadanya.

"Juri memberitahu kami selepas perbicaraan berakhir bahawa keputusan memberikan pampasan terbesar dalam sejarah AS itu bagi memastikan mesej mereka didengari (sebagai pengajaran supaya perkara yang sama tidak berulang lagi,)" kata peguam keluarga Middleton, Craig Sico.

Walaupun ganti rugi itu sudah diputuskan, keluarga Middleton memang mengetahui mereka tidak akan dapat memperoleh RM474.4 bilion itu daripada Collins yang telah merosakkan kehidupan anak mereka, kata Sico.

Tujuan sebenar tuntutan sivil berkenaan difailkan adalah untuk memberi tekanan kepada pihak pendakwa raya Daerah Montgomery, Texas supaya mendakwa Collins kerana membunuh.

Collins yang kini berusia 26 tahun masih berada di dalam penjara kerana kesalahan lain.


Dia tidak hadir dalam perbicaraan Middleton.

Collins dihukum penjara semasa dia berusia 16 tahun kerana didapati bersalah mencabul seorang budak lelaki lain yang berusia lapan tahun.

Dia menghabiskan masa empat tahun di sebuah penjara juvenil sebelum dibebaskan.

Namun, dia dipenjarakan semula tidak lama kemudian kerana mencuri dan enggan mendaftarkan diri sebagai pesalah seks.

Dia akan dibebaskan pada tahun depan.

Rekod ganti rugi terbesar sebelum ini di AS adalah berjumlah AS$145 bilion (RM458.9 bilion) ke atas sebuah syarikat tembakau oleh juri di negeri Florida pada 2000 tetapi keputusan tersebut kemudian diubah. - Agensi


Abang ni target nikah dengan 100 wanita

BAGI lelaki umumnya, punya 1 isteri wajar. Miliki 2 isteri kelelahan, apalagi lebih dari itu. Kelelahan di sini, baik dalam hal pemenuhan keperluan zahir mahupun batin.
Tetapi Juaini Rahman alias Jon, seolah tidak termasuk dalam golongan orang yang disebut terakhir. Lelaki‘’perkasa’’ yang kini tinggal di Praya, Lombok Tengah, itu telah menikahi 44 wanita. Dan, yang langka terjadi pada lelaki umumnya, Jon boleh mengumpul empat isteri dalam satu rumah.


Nama Jon cukup popular di kalangan sebahagian laki-laki penganut poligami di Praya dan sekitarnya.


Rumahnya saat ini di Lingkungan Srigangge, Kelurahan Tiwu Galih, Praya. Tepatnya, di sebelah barat BTN Bonter, belakang RSUD Praya. Hanya sekitar 15 meter sebelah utara pinggir jalan.
Lombok Post hanya perlu bertanya dua kali untuk menemukan rumah Jon. Hal itu kerana didukung oleh popularnya Jon di lingkungan sekitar.


Sebelum tiba di Srigangge, wartawan surat khabar ini sempat terfikir tentang susuk tubuh Jon. Kerana selama ini, nama Jon itu hanya didengar dari cerita orang lain. Tidak pernah melihat langsung dan berbicara empat mata dengan sang penakluk puluhan perempuan itu.


Sebelum bertemu, yang terbayang di benak bahawa susuk yang akan ditemui memiliki wajah tampan seperti artis yang kerap muncul di televisyen.


Rasa penasaran itu akhirnya terjawab setelah bertemu. Raut wajah dan postur tubuh lelaki 52 tahun itu tidak jauh berbeza dengan laki-laki seusianya pada umumnya.


Saat Lombok Post tiba di kediamannya, Jon kebetulan sedang berbincang-bincang dengan salah satu rakannya di halaman rumah yang langsung berhadapan dengan sawah. Perbincangan mereka terlihat serius meski hanya beralaskan sebuah tikar yang sudah lusuh. Mereka tampak ditemani masing-masing secangkir kopi.


Kerana tikar tidak memuat jika dipakai duduk tiga orang, Jon terpaksa mengalah dan duduk di atas rumput. Sejurus kemudian, dia lalu melontarkan ajakan. ‘’Kita di dalam saja. Tidak enak berbincang disini,’’ ajak Jon setelah wartawan memperkenalkan diri dan mengutarakan maksud kedatangan.


Ajakan Jon terpaksa ditolak. Itu kerana (maaf) sepintas rumah Jon agak sempit. Apalagi belasan anak-anaknya saat itu sedang bermain di dalam rumah. Perbincangan tentu tidak akan refresentatif jika berlangsung di dalam rumah.


‘’Saya sudah menikah 44 kali. Dan, saya punya target menikah sebanyak 100 kali,’’ demikian kata-kata awal Jon.


Dari puluhan wanita yang telah dipersunting itu, Jon hanya pernah mendapat janda dua kali (dua orang). Itupun janda yang tidak memiliki anak dari suami sebelumnya. Selebihnya, wanita yang dinikahi masih gadis alias belum pernah menikah.


Selama ini, Jon memiliki kebiasaan mengumpul empat istri sekaligus dalam sebuah rumah. Sebuah keadaan yang sulit bahkan sangat tidak mungkin dilakukan oleh kaum lelaki pada umumnya. Namun baginya, itu sesuatu yang biasa. Sebaliknya, ia akan merasa janggal jika tidak memiliki empat istri.


‘’Sekarang saya belum tenang kerana isteri tinggal tiga,’’ tuturnya. ‘’Yang satu sudah saya ceraikan belum lama ini. Saya akan menikah lagi,’’ sambung Jon.


Tiga wanita yang masih menjadi istrinya adalah Radiah, Hilmiah, dan Mahyun. Ia menikahi Radiah pada 1980. Radiah merupakan wanita terlama yang dipertahankan. Dari wanita asal Seganteng ini, Jon memperoleh 10 putra dan putri.


Sedangkan Hilmiah, dinikahinya sejak 13 tahun. Sementara Mahyun baru dinikahi 1,5 tahun lalu dan belum memiliki anak kerana keguguran.


Ke-44 wanita yang pernah dipersunting Jon, mereka berasal dari berbagai daerah. Ia memastikan diri untuk menikahi wanita di setiap pulau yang pernah didatangi. Saat merantau ke dataran Jawa, ia menikahi wanita suku Jawa sebanyak 11 kali. Di Dumai 3 kali. Dan, dua wanita di Pulau Kalimantan.


Dari puluhan wanita yang ia nikahi itu, Jon telah dikurniakan sekitar 58 anak. 28 di antaranya masih hidup hingga saat ini. Selebihnya telah meninggal dunia. Dan, dari puluhan anaknya itu, 15 di antaranya menetap bersama Jon. Sedangkan yang lain tinggal bersama ibunya masing-masing.


Wanita pertama yang mendapat keperjakaan Jon adalah Siti Aisyah. Seorang perempuan dari Aikmel, Lombok Timur (Lotim). Ia menikahi perempuan tersebut pada 1976.
Apa yang membuatnya mampu menundukkan hati puluhan wanita itu?


Mendengar pertanyaan itu, tanpa ragu dan sungkan Jon memberikan rahsianya. Mudahnya dia mendapat perempuan yang ingin ia nikahi tidak lepas dari pengaruh ilmu yang ia miliki. Ilmu tersebut diperolehi dengan cara bertapa di salah satu kuburan pada tahun 1974. Sejak itu, ia begitu mudah mendapatkan wanita mana saja yang diinginkan.


Ilmu milik Jon dipergunakan dengan berbagai cara. Tergantung rumusan nama sang wanita yang dibidik. Boleh melalui azan, pandangan mata, rokok, dan boleh juga dengan cara-cara lainnya. ‘’Tergantung rumusan namanya,’’ tegasnya.


Kerana ilmunya itu pula, Jon tidak pernah pusing memikirkan biaya pernikahan. Ia cukup menyediakan uang sekitar Rp 300 sampai Rp 500 ribu untuk biaya surat pernikahan saja. Wanita yang dinikahi tidak meminta mahar tinggi kerana sudah lupa diri dan pasrah. ‘’Malah saya yang dibayar,’’ akunya.


Di balik kegemarannya mengumpul empat isteri, Jon sebenarnya berasal dari keluarga yang sederhana. Rumahnya saja masih menyatu dengan orang tua. Tempat tinggal Jon, terdiri dari satu ruang tidur dan satu bilik tamu yang sekaligus berfungsi sebagai dapur. Di tempat itulah, Jon tinggal bersama ketiga isteri dan belasan anaknya saat ini.


Meski dengan keadaan ini, semua isterinya tetap akur. Mereka tidak pernah terlibat pertengkaran satu sama lain.


Terkadang Jon yang nakal .. Dia sengaja membuat gara-gara jika sudah bosan dengan salah satu isterinya. Dan, itu akan menjadi alasan baginya untuk menceraikan isteri yang sudah tidak ingin dipeliharanya.


Pada suatu ketika, cerita Jon, dirinya sengaja menaruh wang di tempat terbuka di dalam rumah. Jerat Jon berhasil kerana salah satu isterinya mengambil wang yang ia letakkan tadi. Hal itu kemudian menjadi alasan untuk menceraikan salah satu isterinya yang mengambil wang.


Untuk menghidupi sekian isteri dan anak-anaknya, Jon melakukan pekerjaan membuat perabot.


Belakangan ini ia tekun mengais rezeki melalui mendulang emas. Sebelumnya, ia bekerja sebagai nelayan air tawar. Kerana ekonomi yang tak cukup, pendidikan belasan anaknya tidak terurus.
Jika begini keadaan, kenapa harus sering-cerai dan punya banyak anak?


Lelaki berambut ikal tersebut menjawab dengan tenang. ‘’Menjalankan sunnah Rasul. Saya boleh berbuat adil dan tidak pernah mengumpulkan lebih dari empat orang,’’ tuturnya.


Sebagai seorang muslim, Jon ingin memiliki anak sebanyak-banyak. Dengan demikian, populasi umat Islam akan bertambah banyak.

khairol009 - ini bukan nak anak atau ikut sunnah tp krn nafsu..harap tidak menjadi ikutan

Kecewa Dengan Harta Warisan, Isteri Potong Lalu Panggang Penis Suami


Aksi sadis yang dilakukan Siti Mutjanah (51) yang memutilasi suaminya sendiri, Suyitno (57), diduga kerana masalah harta warisan. Ibu lima anak ini sanggup menghabisi nyawa suaminya dengan cara memotong menjadi tujuh bahagian. Pengakuan itu dilontarkan Mutjanah saat menjalani pemeriksaan di ruang Satreskrim Polres Jombang, Rabu (21/12/2011). “Tubuh Suyitno dipotong menjadi tujuh bahagian menggunakan bendo atau golok,” kata Kepala Sub Bagian Humas Polres Jombang, AKP Sugeng Widodo, menirukan cerita Mutjanah.


Dia mengungkapkan, peristiwa itu berawal ketika Suyitno menerima harta warisan dari orang tuanya. Hanya saja, oleh Suyitno, wang hasil harta warisan itu tidak diberikan kepada isterinya. Mangsa memberikan wang tersebut kepada saudaranya. Akibatnya, Mutjanah sakit hati. Dan sejak itu, pasangan suami isteri ini sering terlibat dalam pertengkaran.
Selain memotong alat kelamin suaminya, Siti Mutjanah (51), juga membakar alat vital tersebut. Alat kelamin milik Suyitno (57) itu dibakar di kandang lembu belakang rumahnya. Sedangkan, potongan tubuh lainnya, yakni sebanyak 8 buah (bukan tujuh seperti diberitakan sebelumnya) ditanam di saluran irigasi yang berjarak 150 meter dari rumah. “Saya memotong tubuh suami saya menjadi lapan bahagian. Selain itu, saya juga memotong alat kelaminnya. Setelah itu alat vital tersebut saya bakar dikandang sapi hingga jadi abu,” kata Mutjanah, dihadapan sejumlah wartawan, Kamis (22/12/2011).


Meski telah berbuat keji terhadap suaminya, namun raut penyesalan tidak terlihat di wajah ibu lima anak ini. Berkali-kali ia mengaku jengkel dengan sang suami sehingga tega melakukan mutilasi. Kejengkelan itu, menurut Mutjanah, kerana Suyitno jarang memberi nafkah semenjak dua tahun terakhir. Bahkan ketika Suyitno mendapatkan warisan, wang tersebut justru diberikan ke saudaranya.


Nah, sejak itulah hubungan pasangan suami isteri tak lagi harmonis. Puncaknya 24 Nopember 2011 dinihari, mereka kembali bertengkar. Mutjanah yang sudah gelap mata, mengambil tukul dan menghentamkan sebanyak dua kali tepas di pelipis kiri suaminya. Ketika Suyitno jatuh, ibu empat cucu ini kemudian menggorok leher suaminya dengan sebilah golok. “Setelah itu, saya memotong tubuh tersebut menjadi lapan bahagian. Saya melakukannya sendiri, kerana waktu itu anak saya bernama Slamet sedang tidur ,” kata Mutjanah dengan polos.


Mutjanah menceritakan, bahtera rumah tangga yang ia bangun dengan suaminya sudah berlangsung lama, yakni pada tahun 1977. Dari pernikahan tersebut, Mutjanah dikurniakan lima anak. Namun biduk rumah tangga itu retak sejak dua tahun terakhir. “Saya mempunyai lima anak dan empat cucu,” ujarnya.
sumber

Hebat..Lelaki bayar saman parking yang ayahnya terima 58 tahn laluTEXAS - Membayar tiket parking bukanlah hal asing untuk dilakukan, namun bagaimana jika tiket yang dibayar adalah tiket parking 58 tahun yang lalu? Ayah dari Dale Crawford memarking kendaraannya di sebuah stesen pada 1953, dirinya pun disaman akibat memarking kendaraannya terlalu lama. Saman itu pun hingga saat ini tidak dibayar.

Crawford pun menghubungi pihak berwajib dan mengatakan, dirinya ingin membayar saman parking seharga USD1 yang dia terima 58 tahun yang lalu. Crawford mengaku, dirinya menemukan saman parking tua yang terselip di antara barang-barangnya. "Aku ingin membayar hutang, meskipun dalam jumlah yang kecil dan tidak seberapa," ujar Crawford seperti diberitakan Orange Kamis, (22/12/2011).

Walikota Houston Annise Parker akhirnya menerima pembayaran saman yang diterima Crawford pada 58 tahun yang lalu. Parker pun berterima kasih kepada Crawford kerana memberikan contoh yang baik kepada masyarakat.(rhs)

Raba Pramugari Singapura,Lelaki Ukraine Terancam Hukum SebatanSINGAPURA - Seorang lelaki berkewarganegaraan Ukraine harus mempertanggungjawabkan perbuatan isengnya yang sengaja meraba seorang pramugari Singapura. Kini dia diancam terkena hukuman sebat.

Lelaki berusia 35 tahun itu, masih dalam proses pengadilan atas dakwaan melakukan pelecehan seksual terhadap perempuan Singapura.

Insiden ini terjadi di tengah penerbangan Singapore Airlines dari Moscow menuju Singapura. Saat penerbangan, lelaki ini dengan sengaja menyentuh punggung dari pramugari sebanyak dua kali. Dirinya bahkan dengan sengaja menyentuh dada dari pramugari berusia 34 tahun tersebut.

"Pelaku kejahatan itu ditangkap saat pesawat mendarat di lapangan terbang. Dakwaan diarahkan kepadanya atas tuduhan menghina martabat perempuan Singapura," ungkap juru bicara Kementerian Luar Negeri Ukraine Alexander Dikusarov seperti dikutip pejabat berita Interfax, Sabtu (24/12/2011).

"Kejahatan itu terjadi pada 15 November lalu, saat pesawat Singapore Airlines tengah berada di atas wilayah udara Thailand," imbuhnya.

Lelaki yang diketahui bernama Sergei Serkov ini diketahui bekerja sebagai manager pemasaran di sebuah perusahaan di Singapura. Bila pengadilan memutuskan dirinya bersalah, kemungkinan penjara dua tahun menunggunya.


Selain penjara, Serkov juga dihadapkan pada ancaman hukuman sebat dan diharuskan untuk membayar wang denda.

Hebat..Isteri Perdana Menteri Turki menolak untuk berjabat tangan dengan Menteri Luar Negeri Perancis


Isteri Perdana Menteri Turki menolak untuk berjabat tangan dengan Menteri Luar Negeri Perancis, kerana berjabat tangan atau menyentuh secara sengaja kepada Orang yang Bukan Mahram adalah haram dalam Islam .


Setelah menjabat tangan Erdogan, Kouchner (Menteri Luar Negeri Perancis) , lalu membungkuk untuk menjabat tangan isterinya namun tidak diterima kerana telah diketahui hal tersebut sebagai kesopanan atau moralitI untuk menjaga kesucian muslimah !, Kouchner Menyodorkan lagi untuk ke-2 kalinya namun tetap tidak sambut tangannya.

Meskipun sebagai isteri Perdana Menteri namun beliau tetap bangga akan ajaran agamanya yang memuliakan dirinya sebagai perempuan muslimah..


Hadits Ma’qil bin Yasar radhyiallahu ‘anhu :
Ertinya:
“Andaikata kepala salah seorang dari kalian ditusuk dengan jarum besi, itu lebih baik baginya daripada menyentuh wanita yang tidak halal baginya”. (HSR. Ar-Ruyany dalam Musnadnya no.1282, Ath-Thobrany 20/no. 486-487 dan Al-Baihaqy dalam Syu’abul Iman no. 4544 dan dishohihkan oleh syeikh Al-Albany dalam Ash-Shohihah no. 226)

Semoga menjadi pelajaran bagi Kaum muslimah yang MEMBACA ini dan berusaha untuk segera mengamalkannya.Semoga Allah merahmatimu dengan Islam yang memuliakan dirimu wahai saudariku.

Lelaki dayus..tinggal wanita cedera keseorangan selepas kemalangan


Macam ni punya lelaki pun ada..selamba tinggal wanita itu keseorangan...

Would you leave a passenger behind, a woman no less, after crashing your car? STOMPer Lim says the driver of this car did just that, leaving an injured woman behind in the passenger seat.

"A car crashed into this tree at Teban Garden, causing the upper part of the tree to topple.

"There was a man, and a woman in the car at first. The man ran away after the accident, leaving the lady in the car alone.

"The woman was sent to the hospital not long after.

"I guess the man was drunk and ran away to escape the punishment."


sumber : stomp.com.sg

Mainan Baru Doktor Gigi Tahun 2012: Berus Gigi Plasma

Awal tahun depan nanti, percubaan menggunakan berus gigi plasma akan pertama kali dilakukan kepada pesakit manusia. Tapi yang menarik bukan kerana plasma-nya itu, melainkan kerana alat ini boleh dipakai untuk menampal gigi berlubang tanpa rasa sakit!

Walaupun namanya Berus Gigi Plasma, berusini sebenarnya bukan berus gigi, melainkan sebuah alat seperti obor yang mampu memancarkan sinar plasma dari hujungnya. Lalu apa kegunaan alat futuristik ini? Menurut professor dari Universiti Missouri, alat ini memiliki dua kegunaan utama.

Pertama, sinar plasma yang hangat, yang bahkan tidak lebih panas dari temperatur ruangan, ampuh untuk melepaskan plak dari gigi. Kedua, alat ini juga boleh dipakai sebagai alat bantu pemasangan tampalan pada gigi berlubang. Menurut sang professor, ada beberapa jenis gigi berlubang yang harus ditambal secara rutin dalam waktu lima hingga tujuh tahun sekali.

Itupun hanya boleh ditampal beberapa kali hingga akhirnya, mahu tak mahu, harus dicabut. Nah alat ini boleh dipakai dokter gigi untuk menjaga tampalan pada gigi bertahan lebih lama. Caranya dengan menggunakan obor tersebut untuk membentuk lubang khusus pada gigi berlubang. Dengan membentuk lubang yang pas, tambalan pada gigi dapat mencengkam 60% lebih kuat dibandingkan dengan teknik penambalan yang ada saat ini.Ahli politik AS minta maaf kerana kata punggung isteri Obama besar


WASHINGTON - Tidak sepantasnya seorang lelaki mengeluarkan pernyataan yang mempermalukan perempuan. Apalagi jika hal tersebut dilakukan terhadap Wanita Pertama Amerika Syarikat (AS).


Seorang ahli politik AS dari Parti Republikan, Jim Sensenbrenner, masuk ke dalam jurang kesulitan. Dirinya mengeluarkan komen memalukan, yang menyebut punggung Michelle terlalu besar.

Sensenbrenner mengeluarkan kritik yang melewati batas, dengan mengatakan Michelle Obama memberikan contoh buruk kepada anak-anaknya hanya kerana punggungnya terlalu besar. Anggota Kongres AS itu pun menganggap Michelle Obama bersikap munafik, dengan kempen menangkal obesiti pada anak-anak.

Padahal, Sensenbrenner sendiri dikenal sebagai penggemar makanan yang tidak sihat. Komennya itu dilayangkannya kepada temannya lewat percakapan telefon, tetapi dirinya tidak sedar dia berbicara terlalu keras dan didengar oleh orang lain.


"Dia (Michelle Obama) menguliahi kita tentang mengatur pola makan yang sihat, sementara punggungnya sendiri terlalu besar," ucap Sensenbrenner saat berbicara di telefon di Lapangan Terbang Reagan, Washington, seperti dikutip Daily Mail, Jumaat (23/12/2011).

Setelah komennya tersebar luas di media, juru bicara dari politisi berusia 68 tahun tersebut mengatakan bahawa anggota kongres itu akan menyampaikan permintaan maaf kepada Michelle Obama.

"Meski dirinya (Sensenbrenner) tidak sepenuhnya setuju dengan inisiatif Wanita Pertama, anggota Kongres Sensenbrenner akan menghubunginya meminta maaf atas komen tersebut," jelas juru bicara Sensenbrenner.

Sementara Michelle Obama sendiri tidak mengeluarkan komen apapun mengenai hal ini.

Jururawat Dipecat Kerana Tampal Mulut Pesakit

Dua jururawat di unit perawatan intensif sebuah hospital di Utah dipecat minggu ini kerana menampal mulut pesakit Penny Artalejo dengan pita pelekat dan mengelakan pesakit itu, menurut para pegawai hospital tersebut pada Jumaat (23/12).

Penny Artalejo

Putri Artalejo, Brittany Bilson, mengatakan kepada stesen televisyen bahawa gigi ibunya bergemeletuk serta ia merintih dan gementar. Bilson mengatakan bahawa jururawat menyuruh ibunya diam, menampalkan pelekat untuk menutup mulutnya dan bercanda bahawa mereka akan dipecat jika tertangkap melakukan hal itu.
Dikutip dari Huffingtonpost, Penny Artalejo dirawat Utah Valley Regional Medical Center di Provo pada 17 Disember akibat mual dan kecemasan akibat meminum ubat untuk nyeri leher kronis.

“Ini tidak benar dan sangat tidak manusiawi. Kami menyerahkan hidup orang yang kami cintai ‘di tangan mereka, dimana saya meninggalkan hospital kerana berfikir dia baik-baik saja kerana percaya ia berada di tangan yang baik, namun hal yang lebih buruk terjadi,” tutur Bilson.


Artalejo mengatakan bahawa para jururawat tahu apa yang mereka lakukan adalah salah. Meskipun sakit, dia berkata bahawa ia sepenuhnya sadar sepanjang waktu dan memberitahukan kejadian itu kepada putrinya pada hari berikutnya.

Janet Frank, juru cakap hospital mengatakan bahawa mereka sedang melakukan penyelidikan penuh pada insiden ini, serta kedua jururawat (satu laki-laki dan satu perempuan) telah dipecat pada Rabu (21/12).
Frank mengatakan bahawa insiden tersebut telah dilaporkan ke Divisi Pekerjaan dan Perizinan Profesional Utah. Namun hospital tersebut menolak untuk memberitahu kedua nama perawat kerana menyebutnya sebagai masalah dalaman.

Dipenjara Kerana Miliki Pohon Natal dari Ganja


Seorang lelaki Inggris akan menghabiskan Natal tahun ini di balik jeriji besi setelah membuat tanaman pot-nya favouritenya menjadi sebuah pohon Natal lengkap dengan hiasanya. Namun, yang menjadi masalah disini adalah pohon natal ini adalah sebuah tanaman ganja setinggi 1,5 meter.

Ian Richards (46), telah selesai mendekorasi pohon ganja-nya sebelum polis menemukan pohon natal aneh tersebut setelah menyelongkar rumahnya di Aylesham, dekat Canterbury, Kent.
Akibatnya, Richards harus meringkuk balik jeriji setelah hakim memenjarakannya selama 18 bulan kerana secara Ilegal menanam tanaman ganja di rumahnya.

Ketika polis memberinya surat perintah penggeledahan di rumahnya, mereka menemukan sebuah tempat membuat ganja.

“Richards sepertinya sedang bersemangat merayakan hari meriah dengan membuat pohon Natal khusus dari salah satu tanaman ganja yang ditanamnya, yang dihiasi dengan hiasan Natal. Selain itu, salah satu bilik tidur di rumahnya telah berubah menjadi sebuah kilang ganja sangat canggih.” tutur Derren Dennett, petugas polis yang menyelidiki kes ini, yang dikutip Mail Online.
Menurut Dennett, lelaki tersebut mengaku tanaman tersebut untuk penggunaan peribadi, tapi kilang yang ditemukan tersebut jelas memiliki potensi untuk menghasilkan ganja dengan kuantiti besar.

Lelaki pukul bidan yang membuka purdah yang dipakai isterinya ketika melahirkan anak


PARIS - Seorang lelaki terpaksa duduk di penjara Perancis, setelah memukuli bidan yang hendak membuka purdah yang dipakai isterinya. Insiden terjadi saat bidan itu hendak memeriksa kesihatan isterinya.


Nassim Mimoune, sebelumnya dilarang untuk masuk ke dalam ruangan pemeriksaan di Hospital Marseille. Dirinya menyebut seorang bidan perempuan yang hendak melakukan pemeriksaan kandungan dari isterinya. Demikian diberitakan Fox News, Sabtu (24/12/2011).


Isterinya yang tengah dalam keadaan kesakitan selama dua hari, memohon agar suaminya mengizinkan pemeriksaan dilakukan. Tetapi, lelaki berusia 24 tahun mengancam akan menceraikan sang isteri bila pemeriksaan dilanjutkan.


Saat bayinya mulai lahir, Mimoune kemudian dibawa ke ruangan lain untuk melihat kelahiran anaknya. Namun, dirinya langsung marah besar saat melihat bidan berusaha membuka purdah yang dipakai isterinya.


Kemudian dia lari ke dalam ruangan persalinan dan menendang pintu yang di kunci dan langsung melayangkan pukulan kepada bidan itu. Pekerja bangunan dari Paris itu pun menyuruh sang bidan untuk memasang kembali purdah yang digunakan isterinya.


Akhirnya, pihak hospital pun melaporkan kejadian ke pihak polis. Dirinya ditangkap dan didakwa melakukan tindakan kekerasan. Padahal saat itu, isterinya tengah berjuang untuk melahirkan seorang anak laki-laki dengan sihat.


Polis pun memberikan hukuman penjara enam bulan terhadap Mimoune. Pihak pengadilan menganggap Mimoune terlalu menganggap tinggi dogma agamanya di atas hukum Perancis. Hal ini dianggap melanggar hukum Perancis.


Mimounes pun meminta maaf di ruang pengadilan. dirinya pun mengakui perbuatannya telah membahaykan anaknya yang belum lahir saat itu.

Tatu di Bali didakwa punca jangkitan AIDS
BALI, Indonesia - Pelancong asing diberi amaran agar mengelak daripada mencacah tatu di pulau ini selepas seorang penduduk Australia Barat (WA) dijangkiti virus sindrom kurang daya tahan penyakit (AIDS), lapor sebuah akhbar semalam.


Jabatan Kesihatan Australia Barat menyatakan di laman webnya bahawa semua bukti menunjukkan tatu yang diperoleh di sini baru-baru ini menjadi punca jangkitan tersebut.


Pengarah Kawalan Penyakit Berjangkit, Dr. Paul Armstrong berkata, mencacah tatu dan bertindik di luar negara terutamanya di negara-negara membangun adalah berisiko dan merbahaya.


"Kes ini membuktikan bahawa seseorang berdepan risiko kesihatan apabila menjalani prosedur seperti ini di luar negara," katanya.


Menurutnya, tidak seperti di beberapa buah tempat di seberang laut, pelukis tatu di WA perlu mematuhi peraturan dan kod amalan yang ketat.


Justeru, beliau menasihati warga Australia yang pernah mendapatkan tatu di sini baru-baru ini agar menjalani pemeriksaan kesihatan dan ujian HIV. - Agensi

Warga emas ditemui mati selepas jemput isteri muda


MELAKA - Seorang lelaki warga emas ditemui mati di dalam sebuah kereta dengan keadaannya berbogel di Jalan Tun Kudu, Bukit Katil di sini selepas menjemput isteri muda pulang dari tempat kerjanya awal pagi semalam.


Abd. Rahman Adam(gambar kecil), 56, ditemui mati di tempat duduk penumpang hadapan kereta jenis Perodua Viva dengan pakaiannya berlonggok di atas lantai tempat duduk pemandu.


Menurut sumber, sebelum dijumpai pada kira-kira pukul 6 pagi itu, mangsa menjemput isteri keduanya yang dikenali sebagai Norliza Saidon, 47, dari tempat dia bekerja di Taman Melaka Raya.

Lelaki ini Obsessive terhadap sampah


Lelaki bernama Richard Wallace (61) tinggal sebuah desa bernama Westcott, Surrey, Inggris memiliki hobi aneh, yakni mengumpulkan barang apapun. Hobi ini dilakukannya sejak sekolah menengah. Namun, kegemaran Wallace mengumpulkan barang ini mulai berlebihan sejak kematian ayahnya pada tahun 1976 dan semakin bertambah parah ketika ibunya meninggal pada tahun 2005 lalu.

Wallace seringkali tidak sanggup membuang barang-barang yang ada di rumahnya. Semua benda-benda, mulai dari botol minuman, tin bekas, surat khabar, hingga rangka kereta dibiarkan berserakan di halaman rumahnya. Bahkan ada beberapa yang juga ditimbun di dalam rumah.

Tercatat ada sekitar tumpukan 25 ribu surat khabar yang diletakkan begitu saja di dalam rumah. Kemudian ada juga rangka enam kereta yang terdiri dari 3 buah keretaJaguar, sebuah kereta Audi dan 2 buah kereta Wolseleys. Barang-barang diletakkan begitu saja dengan plastik sampah berisi kaleng dan botol bekas, kursi rusak, wastafel bekas, dan sebagainya.

Semua benda-benda tersebut tentu saja dipenuhi lumut kerana dibiarkan begitu saja selama bertahun-tahun. Boleh dibayangkan juga bagaimana bau sampah-sampah yang tertimbun lama tersebut.

Seperti dilansir Daily Mail, Rabu (21/12/2011).Hobi aneh Wallace ini pun membuat kemarahan tetangganya. Hingga pada tahun 2009, ada saman terhadap dirinya ke pengadilan dan memintanya untuk membersihkan sampah-sampah tersebut. Wallace tidak menghiraukan saman ini dan berargumen bahawa itu merupakan hak asasinya untuk menyimpan barang. Wallace pun memenangkan kes saman ini.


Namun, selang 22 bulan sejak kemenangannya tersebut, Wallace akhirnya menyedari bahawa hobinya tersebut merugikan orang lain. Ia pun memutuskan untuk membersihkan seluruh sampah yang ada di rumahnya.

“Ini sudah mencapai titik di mana saya tidak boleh tahan lagi.. Ini bukan hidup. Ini hanya kehadiran semata. Seseorang mengatakan kepada saya suatu hari Apakah saya hidup di sini? Saya berkata: Tidak. Saya hanya hadir di sini. Ada sebuah perbezaan tipis. Sebuah pelajaran bagi siapapun untuk tidak mengumpulkan barang secara berlebihan, tidak. Ini sangat tidak layak bukan? Ini juga tidak masuk akal,” ujar Wallace.

Dengan dibantu tetangganya, Wallace pun membersihkan sampah yang ada di halaman mahupun di dalam rumahnya. Bahkan saat ini Wallace tengah menata hidupnya kembali dan dia juga berjanji untuk berkonsultasi dengan psikiater secara rutin. Bahkan, akhirnya dia memotong rambutnya untuk pertama kali dalam beberapa tahun terakhir.

“Ini benar-benar mengejutkan. Sekarang semuanya terlihat lapang, saya boleh melihat kebodohan saya di masa lalu, ini memang keadaan medik, yang disebut sebagai perilaku penimbunan, ini masalah psikologis,” tutur Wallace.

“Saya fikir orang boleh berubah dalam semalam. Semua harus terjadi secara bertahap. Saya akan memulai kembali dari satu titik dan kemudian melanjutkan kembali hidup saya,” imbuhnya.

Cerita tentang Wallace ini didokumentasikan oleh stesen televisyen lokal, Channel 4 dan diberi judul Obsessive Compulsive Hoarder.

Lelaki Super Gemuk Yang Setelah Operasi Menjadi Lelaki Super Mengelebeh


Paul Mason pernah dinobatkan sebagai lelaki paling gemuk di dunia dengan berat badan mencapai 444,5 kg. Setelah menjalani operasi, berat badannya turun lebih dari setengahnya iaitu 254 kg. Namun ia tidak mendapatkan biaya untuk mengoperasi kulitnya yang kini tampak mengelebeh.


Paulus Mason (50 tahun) dari Ipswich, Suffolk, Inggris, telah menyingkirkan lebih dari setengah berat badannya semula melalui operasi bypass lambung. Kini berat badan bekas lelaki tergemuk di dunia ini tinggal 190,5 kg.

Dengan berat badan semula mencapai 444,5 kg, tentu jaringan kulit yang ada di tubuh Mason sangat lebar. Alhasil, kehilangan lebih dari setengah berat badan akan meninggalkan gulungan kulit yang cukup mencengangkan.

Namun NHS (National Health Service) Inggris menolak memberikan biaya untuk mengoperasi gulungan kulit di tubuh Mason yang tampak mengelebeh.

"Ini sangat frustasi. Saya hanya perlu sedikit bantuan. Saya merasa seperti telah ketinggian dan kekeringan. Saya perlu operasi ini (operasi untuk menghilangkan gulungan kulit) untuk boleh mendapatkan kembali hidup saya," ujar Paul Mason, seperti dilansir mirror.co.uk.

Diperkirakan untuk menangani keadaan tubuhnya yang sangat gemuk, NHS sudah menghabiskan biaya 1 juta poundsterling. NHS mengatakan Mason baru boleh mendapatkan operasi lain jika ia membuktikan berat badannya dapat stabil.

Berat badan Mason terus menggelembung hingga 444,5 kg dengan menghabiskan 34 kg makanan dan coklat setiap hari, memakan140.000 kalori per minggu, hingga akhirnya menjalani operasi bypass lambung pada tahun 2009. Kini ia hanya makan sekali dalam sehari.

"Hal ini penting untuk membuat keputusan yang seimbang dalam kepentingan terbaik dari pesakit itu. Seorang pesakit harus memiliki berat badan stabil sebelum ia mendapatkan operasi tambahan," ujar juru bicara NHS Suffolk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN