Tuesday, May 1, 2012

Bergaduh dan berpisah akhirnya di tepi jalan

Berpisah dan bergaduh di tepi jalan kerana
pemuda itu tidak mahu berpisah dengan kekasihnya
sehingga polis turut masuk campur......Video Aksi seks Azmin Ali Tersebar! siapa dalangnya

Kata Azmin Ali:

"Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali hari ini menafikan sekeras-kerasnya telah melanggan seks sepertimana yang tertera pada gambar yang telah disebarkan beberapa Blog Pro Kerajaan sejak semalam.

Sambil mengecam tindakan tersebut, Ahli Parlimen Gombak itu juga menganggap ianya merupakan taktik jahat yang direka dengan cara memfitnah beliau menjelang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13)"

Kita serah pada Azmin Ali untuk buat laporan Polis je, biar Polis jalankan siasatan. Emmm tu pun kalau Azmin Ali berani untuk buat laporan Polis. Azmin Ali kata beliau difitnah dan sudah pasti beliau wajar untuk membuat laporan Polis bagi pihak Polis menyiasat gambar tersebut sama ada ianya satu Fitnnah ataupun sebaliknya.

sumber - papagomo.com, ocean-13.blogspot.com

Mari Lihat Sekolah Memandu di Afghanistanini ialah gambar beberapa sekolah memandu di tengah-tengah kota Kabul. Yang menarik bagi aku ialah papan tanda sekolah memandu mereka dalam bahasa inggeris. Kedua aku surprised melihat kaum hawa dibenarkan memandu di negara yang masih bergolak ini. Di negara aman sentosa Saudi Arabia kaum hawa diharomkan memandu. What is the world turning into eh? Negara yang kita lihat sebagai fakap lebih progresif dalam memberikan wanita hak asasi mereka. Syabas Afghanistan dan semoga negara kamu akan akhirnya kecapi keamanan yang sudah 40 tahun tak wujud!
Yuan Lihai : Wanita Tabah Menjaga "Anak-Anak Tong Sampah"


Ini ialah gambar Yuan Lihai dan anak-anak tong sampah yang dijaga oleh beliau. Di Henan China gelaran yang diberikan kepada anak-anak kecil yang ditinggalkan parents mereka ialah anak-anak tong sampah for obvious reason. Yuan Lihai bukanlah seorang wanita yang kaya tetapi sejak 1986 beliau sudah memungut dan menjaga 100 orang anak-anak kecil yang ditinggalkan parents. Beliau menanggung perbelanjaan menjaga anak-anak malang ini dengan menjual jajan ditepi jalan. Walaupun kesempitan wang, Yuan Lihai masih bertegas menjaga anak-anak yang diselamatkannya. Anak-anak ini ditinggalkan kerana ada kecacatan fizikal dan mental. Di China peratusan anak-anak dilahirkan abnormal ialah diantara 13-15%. Ini adalah tinggi jika dibandingkan hanya 4% di negara=negara maju. Tahap kelahiran abnormal tinggi di China kerana pencemaran, parents yang tidak menerima pelalian dari kecil dan kekurangan jagaan kepada siibu ketika masih mengandung. Kesemua faktor ini menyebabkan anak yang dilahirkan cacat dan kemudian dibuang. Ketegasan Yuan Lihai menjaga kanak-kanak ini menyebabkan beliau ditinggalkan suaminya. Kamu pasti bertanya;

Di China ada rumah anak yatim di kawasan bandar. Di kawasan luar bandar seperti yang didiami oleh Yuan Lihai tak ada rumah anak yatim atau in most cases sudah penuh dan kekurangan peruntukan. Kasihan! Di akhir post ini ada gambar sadis seorang baby mati ketika tidur. Mati mengejut. Mayatnya ditanam disebuah ladang macam bangkai kucing mati! #ManlytearsRumah Permainan Untuk Anak-Anak Orang KayaDayyum! Masa aku kecil aku main pondok-pondok dalam ladang getah. Masak telur tembelang dan gunakan kadbod sebagai atap. Dibawah ialah rumah permainan untuk kanak kanak yang dijual oleh Lilliput Play Homes dari USA. Mereka sudah menjual rumah mainan miniatur custommade sejak 20 tahun yang lalu. Bisnes mereka semakin berjaya setelah muncul didalam rancangan Oprah Winfrey. Rumah mainan untuk kanak-kanak ini lebih mewah dari rumah aku siak! Harga rumah paling basic yang aku temui dilaman mereka ialah bermula dari USD 6000 dan boleh meningkat sehingga USD 20 000 . FFUUUUUUUUUU!!
Buaya Gergasi Ditangkap Di Filipina


Seekor buaya air masin gergasi berjaya ditangkap di Bunawan, Provinsi Agusan del Sur Filipina semalam. Buaya sepanjang 6.4 meter dan seberat 1097 KG ditangkap setelah diburu lebih 3 minggu lamanya. Buaya ini dipercayai bertanggungjawab terhadap kematian beberapa ekor kerbau dan seorang nelayan yang hilang Julai lalu. Sebanyak 4 perangkap digunakan bagi menagkap hayawan ganas ini tetapi semuanya berjaya dimusnahkannya. Hanya selepas perangkap yang dibuat dari besi yang lebig kukuh digunakan barulah ia berjaya ditangkap. Lebih 100 penduduk Bunawan diperlukan bagi menarik buaya ini kedarat. Menurut Datuk Bandar Bunawan, Edwin Cox Elorde Flores, buaya yang berjaya ditangkap hidup-hidup ini akan ditempatkan disebuah taman Eco yang sedang dalam pembinaan. Diharapkan bila ia berjaya ditempatkan nanti si buaya akan menjadi tarikan pelancong dan menjana ekonomi penduduk setempat yang rata-ratanya miskin. Sungguhpun buaya ini sudah ditangkap penduduk tempatan masih tidak berani untuk melakukan aktiviti dikawasan paya bandar mereka. Mereka percaya masih ada banyak lagi buaya besar yang boleh menyerang mereka di masa hadapan.


Filem Anti Salman Rushdie Dari Pakistan -dahsyat

Ini ialah filem anti Salman Rushdie keluaran Pakistan pada tahun 1990 bertajuk International Guerrillas. Dalam plot filem ini seorang polis di Pakistan berhenti kerja dan mengajak teman-temannya membunuh Salman Rushdie yang ketika itu baru sahaja dijatuhkan fatwa hukum bunuh. Apa yang anda bakal lihat ialah scene kematian Rushdie apabila diserang kitab Quran, Zabur, Taurat dan Injil. Epic stuff


Anda Tuan Punya Kucing di PETKNODE Dibawah?


I am sure by now ramai dah dengar cerita tentang PETKNODE, sebuah "asrama" bagi hayawan perliharaan bila anda pergi bercuti. Apparently tuan punya Petknode tak menjaga welfare kucing yang mereka sudi ambil untuk dijaga. Duit dah dibayar tapi lebih kurang 200 kucing dan seekor anjing yang dibawah "jagaan" mereka tidak diberi makan dan minum. Dibiarkan terkunci didalam kedai. Orang ramai yang prihatin mendengar ngiauan kucing dari premis mereka memecah masuk dan terkejut bila menjumpai hayawan yang dalam keadaan menyedihkan. Ada ibu kucing dan anak sudah mati dalam sangkar. Mati berdakapan dan mata si ibu terbukak (sad!). Ada juga anak kucing yang mati diluar sangkar. So far dari apa yang aku baca dari laman facebook KUCING TERBIAR ANJING JALANAN 16 ekor kucing sudah meninggal dunia. Disini aku mahu ucapkan tahniah kepada pencinta hayawan Malaysia yang sanggup ambil kucing yang terbiar ini untuk dijaga sementara menunggu owner pulang dari kampung dan mengambil mereka semula. Jadi kalau anda kenal kucing-kucing yang ada pada laman facebok KTAJ sila notify kepada mereka untuk pick up their pets. Laman Facebook ini lebih updated dari blog aku. So if you want to HELP please give the Facebook page a visit. They need all the help they can get.

The story does not end here. Apparently pihak PetKnode juga gila duit, bila asrama kucing dah penuh mereka sumbat kucing dirumah mereka. Bila diserbu pihak polis ada terjumpa lagi kucing yang also dalam keadaan tak terjaga. Sadness! Dibawah aku paparkan dua orang tuan punya berbangsa MELEIS yang bertanggung jawab for this cruelty on animal. Paling tak boleh blah dari tweet KLUBBKIDDKL aku difahamkan tuan punya premis jahanam ini nak saman orang ramai yang "memecah masuk" kedalam kedai mereka ketika misi menyelamat. WTF?

Photo credits Ekien Ashiken Rashidah Mat Saman dan Kucing Terbiar Anjing Jalanan

Menu Minuman Paling Pelik


I can't explain this..... maybe nak kasi kelainan dan beri nama yang aneh untuk minuman susu di restoran mereka. Sure it is weird but you have to admit penamaan yang kreatif pasti melekat dalam kepala. Susu selingkuh satu abe!

Thanks Kirk Eiinstien Arvada for the Tip!

Kad-Kad Perniagaan Yang Lain Dari Yang Lain

Jika anda tak ada idea bagaimana nak reka kad pernigaan anda contoh-contoh dibawah pasti memberikan inspirasi! Check it out. Yang diperbuat dari duit lama tu aku punta favourite. Tak pernah dibuat orang dowh.


Akibat Berasmara Didalam Kereta : Pasangan Hampir Mati Terjatuh


Kerana mengikut nafsu infidelic sepasang lovers hampir mampos setelah kereta merek hampir jatuh kebawah ketika mereka sedang bersenggama. Kejadian berlaku di Changsha, Provinsi Hunan. Pemandu yang dikenali sebagai Qiao Hou (43) membawa pasangan beliau ke sebuah tempat letak kereta aras tinggi untuk bersenggama. Sedang sedap bersenggama pasangan beliau tertolak masuk ke gear reverse. Mereka bersenggama dengan enjin kereta terpasang kerana mahu menggunakan penghawa dingin. Baru feel. Mereka bernasib baik kerana selepas melanggar dinding penghalang kereta mereka tidak terus jatuh kebawah. Penduduk setempat menyelamatkan pasangan ini setelah mendengar jerita mereka berdua. Persoalan aku ialah. Kenapa tak pergi hotel sahaja? Di Hunan ada their own version of JAIS ke?

Penggunaan Pornografi Sebagai Propaganda Ketika Perang Dunia Ke -2


Informatif tetapi mungkin ofensif


Sedikit latar belakang. Propaganda yang melibatkan wanita bukanlah fenomena baru dalam sejarah manusia. Sejak zaman Rom lagi askar mereka diingatkan supaya berjuang sehingga mati supaya kaum wanita mereka tidak akan dirogol oleh musuh mereka. The enemy in the other wold then counter this claim by spreading news that while these soldiers are fighting for their beloved homeland, the men left in Rome are raping their women. Cuma zaman rom tak ada gambar yang disebarkan kepada tentera musuh bagi melemahkan moral mereka untuk berjuang.

Ketika perang dunia kedua pihak aksis menggunakan poronografi sebagai bahan propaganda perang psikologikal mereka. Pihak Nazi contohnya cuba melemahkan semangat juang tentera British dengan poster propaganda yang dijatuhkan dari kapal terbang yang berbunyi seperti

"Ketika kamu berjuang disini.. askar Amerika di England meratah wanita-wanita kamu"

Pihak Jepun juga menggunakan teknik yang sama iaitu cuba melaga-lagakan tentera Australia dan Amerika. Sebuah flyer yang dijatuhkn dari udara memunjukkan gambar seorang gadis Australia dirogol askar Amerika ketika teman lelakinya berjuang di Papua New Guinea

Budak masukkan kucing kedalam tandas dan mengepamnya

Seekor anak kucing berusia dua hari di Australia diselamatkan lapan anggota bomba dalam operasi selama empat jam selepas pemiliknya, seorang budak perempuan memasukkan haiwan itu ke dalam tandas dan mengepamnya.Alannah Merleto, 3, gemar mengepam barang-barang ke dalam tandas.

Ibunya, Ammie bimbang nasib buruk menimpa anak kucing yang diberi nama Cain itu, selepas menanyakan kepada anaknya di mana haiwan tersebut berada dan Alannah menunjukkan ke dalam tandas.Mereka kemudian mendengar Cain mengiau dari dalam saluran paip tandas di bawah rumah.

Ibunya yang dalam keadaan cemas lalu menghubungi bomba.Pasukan bomba terpaksa meleraikan tandas itu dan memecahkan konkrit sebelum sampai ke saluran tandas di mana Cain terperangkap, seterusnya mengeluarkan anak kucing itu.-kosmo online

Di kurung dan tubuh dipakukan ke papan

Seorang perempuan muda dikurung selama bertahun-tahun sebagai budak seks oleh pasangan suami isteri di Missouri. Dia dikunci dalam sangkar dan sebahagain tubuhnya dipakukan ke papan.Hakim Beth Phillips, menyatakan ini kes yang ngeri yang pernah diadilinya di wilayah itu.

Perempuan itu dikurung dan di perlakukan begitu sejak berusia 16 tahun oleh Ed Bagley (43) dan istrinya, Marilyn. Dia hidup di rumah yang dibuat daripada trailer supaya boleh dibawa kemana-mana oleh Bagley-Marylin.Kes itu akhirnya terbongkar pada awal 2009 setelah si perempuan muda, kini 23 tahun.

Apabila kejadian ini disiasat secara teliti makin banyak kejadian yang tak disangka terjadi diantaranya lain seperti kekerasan seks, bergambar untuk sebuah majalah porno dan pekerjaannya sebagai penari bogel di kelab malam.Ed Bagley, menghadapi 11 tuduhan, termasuk konspirasi perdagangan seks, pencurian dan kekerasan. Ada empat lelaki lain yang juga dituduh bersubahat.

Surat dakwaan setebal 21 halaman dilengkapi gambar menunjukkan, alat-alat seksual seperti dari zaman pertengahan digunakan pada perempuan muda itu dalam rumah bergerak Bagley.

Marilyn, isteri Bagley, mengaku mengenali perempuan itu kerana dia teman wanita anak lelakinya. Hubungan itu berakhir, tetapi si perempuan ingin hidup dengan keluarga Bagley-Marilyn dengan alasan hubungannya dengan keluarga angkatnya buruk.

Marilyn juga mengatakan, perempuan itu bersama dengan keluarganya ketika berusa 17 tahun, bukan 16 tahun, dan tidak pernah berhubungan seks dengan suaminya hingga setelah berusia 18 tahun.

Bertarung dengan burung sendiri kena penjara

Jackson, Ann Arbor, Michigan, Amerika Syarikat, berusia 49 tahun terpaksa duduk di penjara gara-gara ”bertarung” dengan burung nuri peliharaannya yang diletakkan di dam beg pinggangnya.


Menurut seorang saksi, Jackson menggoncang burung yang berbulu warna-warni itu dengan kuat sehingga bulu-bulunya tercabut.

Polis bertindak kerana aduan yang di buat oleh tiga orang yang melakukan panggilan kecemasan ke 911 berkaitan dengan ”insiden burung nuri” itu.

Leftenan Renee Bush, mengatakan, burung nuri itu seperti ”menjerit” ketika polis datang menghampiri pemilik burung itu. Burung itu seperti melawan tuannya serta melukakan tangan pemiliknya sehingga berdarah.

Burung pun ”cedera”, matanya merah dan ada juga bulu-bulunya yang tercabut. Polis itu pun mengatakan, burung berada seperti dalam kesakitan.

Ketika ditanya, mengapa ia sampai berbuat sekasar itu pada burung? Pemuda yang terpaksa harus merengkok di penjara wilayah Washtenaw itu mengaku, dia sebenarnya sedang melatih burung miliknya untuk ”belajar disiplin”.

Kucing yang menjadi fotografer

Cooper adalah seekor kucing biasa berusia 4 tahun yang tinggal di Seattle. Setiap seminggu sekali dia alan di pakaikan dileher sebuah kamera digital dan kemudian kucing ini akan berjalan.Kamera digital ini akan mengambil gambar secara automatik setiap 2 minit sekali.


dan inilah hasil gambar yang di amabil melalui
kamera digitalnya.....

Tertelan gunting


Kejadian tertelan duit ,guli atau barang kecil adalah biasa bagi kanak-kanak.Tetapi kalau tertelan gunting bagaimana? Bukan budak tetapi seorang pemuda yang berusia 27 tahun telah tertelan gunting yang berukuran 4in (10 cm).

Kong Lin telah meminjam gunting itu daripada kawannya untuk mencungkil gigi setelah makan tetapi akibat ada dianatara kawannya ynag berbuat lucu ,dia pun ikut ketawa dan tanpa disedarinya gunting itu terlepas dan masuk kekerongkongnya.

Pada awalnya Lin berhasil batuk dan dapat mengeluarkan sedikit bahagian gunting itu.Namun tidak dapat mengeluarkan sepenuhnya,dia pun dibawa ke hospital di Putian China.

Menurut doktor yang merawatnya Lin kelihatan pucat dan darah sudah bercampur dengan ludahnya dan melalui pemeriksaan x-ray gunting sudah masuk kaedalam kerongkongnya.

Pembedahan itu mengambil masa sehingga 30 minit dan gunting itu berjaya di keluarkan.Dia bernasib baik kerana tidak menglami luka yang teruk di bahagian kerongkongnya.

Anwar suruh rempuh

GAMBAR klip video Azmin dan Anwar memberi arahan kepada perusuh untuk merobohkan pagar halangan di Dataran Merdeka.
GAMBAR klip video Azmin dan Anwar memberi arahan kepada perusuh untuk merobohkan pagar halangan di Dataran Merdeka.


KUALA LUMPUR: Rusuhan pada perhimpunan BERSIH 3.0, Sabtu lalu, tercetus selepas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan memberi isyarat membenarkan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan penyokongnya merempuh sekatan polis di Dataran Merdeka.
Kita akan serahkan rakaman video itu kepada polis dan Peguam Negara untuk meneliti bagi melengkapkan siasatan. Rakaman itu dilakukan ketika Anwar hendak memulakan ucapan. - Datuk Fuad Hassan, Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA)
“Kita mempunyai bukti dan rakaman video yang dirakamkan ketika Anwar memberi isyarat supaya Azmin dan penyokongnya merempuh pagar dan kawalan polis.

“Kita akan serahkan rakaman video itu kepada polis dan Peguam Negara untuk meneliti bagi melengkapkan siasatan. Rakaman itu dilakukan ketika Anwar hendak memulakan ucapan,” katanya selepas merasmikan Program Budi dan Jasa serta Perjumpaan Muzakkir JASA peringkat negeri di Kuala Terengganu, semalam.

Video insiden itu turut ditayangkan kepada media pada sidang akhbar Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar di Bukit Aman, petang semalam, sebelum dimuat turun dalam Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Rakaman tujuh minit itu memaparkan insiden rusuhan bermula jam 3 petang selepas Azmin selesai berucap di atas kenderaan pacuan empat roda.
Dalam rakaman itu, Anwar dan Azmin dilihat menggunakan tanda isyarat selepas Penyelaras Soladariti Anak Malaysia (SAM), Badrul Hisham Shaharin atau Chegu Bard bertanya sesuatu kepada Anwar diikuti laungan ‘Masuk’, ‘Masuk’, ‘Masuk’ oleh penyokongnya.

Sebaik Anwar memberi senyuman dan Azmin turun lori, penyokong mereka memijak kawad duri dan mengangkat besi penghadang sebelum merempuh anggota polis yang mengawal laluan masuk ke Dataran Merdeka.

Bagaimanapun, Anwar dan Azmin pada sidang media mereka di sini, pagi semalam, menafikan dakwaan itu. Azmin berkata, Anwar hanya memberi isyarat kepadanya supaya berunding dengan polis untuk membenarkan mereka masuk ke Dataran Merdeka.

Ismail berkata, polis sedang meneliti semua rakaman yang diperoleh di lokasi kejadian bagi mengenal pasti dalang yang mencetuskan kekacauan itu.

“Ini hanya sebahagian saja... ada banyak lagi rakaman untuk rakyat nilaikan sendiri siapa dalang di sebalik insiden itu, termasuk menghasut mereka melakukan provokasi dan bertindak ganas. Mereka akan didakwa mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012,” katanya.

Ismail berkata, beliau sudah mengarahkan pegawai menyiapkan segera proses siasatan bagi tujuan pendakwaan.

“Mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012, mereka tidak dibenarkan berarak dan perhimpunan itu tidak sah,” katanya

berita harian online

Lelaki tersangkut tangan di lubang tandas ketika ambil handphone

Seorang lelaki dari Daerah Jiangsu di China bernasib malang kerana tangannya tersangkut di lubang tandas ketika cuba mengambil handphonenya yang terjatuh kedalam lubang tandas itu.Pasukan penyelamat terpaksa memecahkan mangkuk tandas itu untuk mengeluarkan tangannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN