Monday, January 21, 2013

Satu keluarga berambut panjang


Rambut adalah mahkota wanita.berbagai cara dilakukan pada rambut kaum hawa tersebut agar tampak indah dan menjadi kebanggaan tersendiri bagi pemiliknya. termasuk diantaranya adalah memanjangkan rambutnya. bila panjangnya secara wajar tentu nampak indah, namun apa jadinya bila panjangnya mencapai 37 kaki  dan nampak mengerikan.Malah semua ahli keluarganya berambut panjang.Keluarga itu ialah keluarga Sutherland dari New York.Berhati-hati beli mee kerana ada mee yang dibuat daripada chopsticks


Berhati-hatilah bila membeli mee goreng di restoran. Pastikan mee-nya benar-benar mee. Soalnya sekarang ada mee yang dibuat dari bekas penyepit yang dikumpulkan dari tempat sampah  di restoran atau hotel. Di bawah ini adalah proses pembuatan mee dari penyepit makanan (chopsticks).
Penyepit dipotong-potong kecil
Ditambah air dan garam
Ditambah sedikit tepung
Di tambah penyedap rasa
Direbus selama 15 menit
Dimasukkan dalam botol dan dibiarkan 2 hari
 Setelah 2 hari
Digoreng dan dicampur sayuran serta daging. Siap dihidangkan.

Cuba teka,Lelaki atau perempuan?Mereka ini sebenarnya lelaki yang telah menukar jantina...

Cara mengajar murid paling ekstream


Pernah kita terfikir cara pembelajaran seperti ini.Kalau cara inilah 
yang di amalkan nescaya murid akan serik untuk datang kesekolah
untuk belajar.Sebelum dipratikkan seharusnya guru dulu yang merasakan
kesan daripada pembelajaran cara begini.......nasib baik cara ini belum menjadi amalan

sumber gambar : Arjan Benning
Sebelum diterapkan, guru harus berlatih dulu  bagaimana cara membentuk huruf-huruf tersebut dengan penyepit baju ini. 
Guru-guru yang menggunakan cara ini untuk mengajar ABC ke muridnya pasti lah guru-guru teladan yang rela berkorban demi anak muridnya. Sungguh sesuatu yang sangat luar biasa. Akan kah ada guru-guru seperti ini?

Tak minum minyak sehari kepala pening


Jesen Khairul Fuadi,  berusia enam tahun mempunyai kebiasaan yang unik iaitu meminum minyak. Kebiasaan ini sudah dilakukan sejak dia berusia satu tahun. Setiap hari, kanak-kanak yang belum sekolah itu boleh menghabiskan dua hingga tiga liter minyak.
Kemana pun pergi dia mesti membawa minyak bersamanya. Mulut dan hidungnya selalu membau dan meminum bekas yang membawa minyak itu. Dia mengaku pening jika tidak membau aroma minyak itu.

Bapanya mengaku sudah kerap melarang anaknya meminum minyak. Berbagai cara telah diusahakan agar kebiasaan buruk anaknya itu berhenti seperti diterapi dengan pengubatan alternatif, menyembunyikan semua bekas berisi minyak dan mengganti minyak dengan air tetapi masih juga gagal.

Akibat meminum minyak itu pertumbuhan tubuh Jesen tidak normal dibanding anak seusianya. Tubuhnya tampak mungil, rambutnya kusam dan matanya sayu.

Bayi yang berumur 26 tahun

Tak seperti kebanyakan lelaki dewasa lainnya, keadaan fizik Jerly Lyngdoh (26), sangat berlainan. Usianya 26 tahun tetapi keadaan fiziknya seperti bayi yang berusia 2 tahun.Tinggi badan Jerly tidak lebih dari 84 cm dan beratnya hanya10 kg.

 Sehingga kini, Jerly tidak boleh berkomunikasi dan memerlukan bantuan ibunya untuk melakukan aktiviti hariannya.

Walaupun  fiziknya seperti bayi, tetapi gigi susunya telah digantikan gigi kekal. “Dia telah menjalani diet yang tepat. Memiliki gigi yang kuat dan tidak memiliki masalah dengan pencernaannya. Yang menjadi permasalahan adalah ketidakmampuannya berbicara satu patah katapun hingga usianya ketika ini,” terang J Ryngdong, doktor  di Hospital Pemerintah Ganesh, Meghalaya, India. Ryngdong mencuba menganalisis kes yang menimpa Jerly.Jerly lahir pada 29 March 1983 di sebuah desa terpencil di  Jaintia Hills.

Mereka mencari rezeki yang halal..


Menjadi sifat manusia suka memilih dalam apa pun bentuk kerja tetapi pernah kah kita terfikir bagaimana jika kita di tempat mereka ?

Bersyukur dengan ape yang kita ada

Bertengkar bersama keluarga parah jadinya


Perkelahian antar kerabat membawa konsekuensi yang sangat mengerikan, dimana seorang wanita berakhir dengan tusukan pisau yang tajam di matanya. Kemudian wanita ini dilarikan ke rumah sakit untuk dicabut pisau yang tertancap.

Budak yang memang beraniBerani betul budak ni...kita yang dewasa pun tak seberani dia...betul-betul istimewa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN