Friday, January 25, 2013

Kelakuan aneh gelagat masyarakat duniaAyam tertua didunia 22 tahun bersamaan 400 tahun usia manusia


Seorang lelaki 77 tahun bernama Yang Shaofu dari desa Sidazhuang  Baoshan DaerahYunnan China ingin  binatang peliharaannya untuk dinobatkan dalam buku rekod dunia Guiness Book.Yang memiliki seekor ayam yang sudah berumur 22 tahun atau bersamaan dengan usia manusia selama 400 tahun.

Ayam tertua berusia 22 tahun

Salah seorang doktor haiwan setempat mengatakan bahawa umumnya ayam memiliki usia 8-9 tahun atau  lebih panjang hingga 12 tahun namun sangat susah menjumpai ayam yang berusia lebih dari itu.

Hingga kini ayam peliharaannya yang dibelinya pada tahun 1988 tersebut sampai saat ini masih sihat, hanya saja nafsu makannya sudah berkurang . Yang memberikannya makan jagung dan makanan ternak lainnya. Dia bertekad untuk merawat binatang peliharaannya ini sehingga mati.

Kenapa bapak ajar aku macam ni?

habis masa depan aku bapak....

Cuba teka ini gambar apa?

opticalillusiond
Nampak gambar apa?Kalau tak nampak lagi cuba jarakkan diri anda dari monitor lam lingkungan 2 meter dan cuba perhatikan….Ok sudah …dah tahu gambar apa?

wanita Nigeria yang dikatakan boleh berubah menjadi kucing


Cerita ini sama ada benar atau tidak kita pun tak tahu.Tetapi di katakan heboh di Nigeria, Wanita Yang Berubah Wujud Menjadi Seekor Kucing. Surat kabar Nigerian Tribune melaporkan bahawa ada tiga ekor kucing yang sedang menyeberang jalan ketika sebuah kereta melanggar mereka.

Kucing pertama berhasil menghindar dan melarikan diri, sedangkan kucing kedua terlanggar dan segera berubah menjadi seorang perempuan. Kejadian aneh ini segera menarik perhatian orang-orang di tempat itu. Ketika mereka menyedari kejadian aneh ini, mereka segera memukuli\ kucing ketiga (masih dalam rupa kucing) hingga mati. Kemudian mereka memukul perempuan itu hingga luka parah.

Menurut saksi yang menyaksikan kejadian itu, perempuan kucing itu yang mengaku bernama Aisha Abdukareem Ibrahim mengatakan bahawa dia dan dua teman mengambil rupa kucing dan sedang mengadakan perjalanan dari Abuja ke Port Harcourt untuk membunuh tiga orang. Perempuan itu mengatakan bahawa mereka telah berhasil membunuh dua orang, namun mereka mendapatkan kesulitan ketika hendak membunuh orang ketiga dan mereka memutuskan untuk kembali ke Abuja.

Saksi lainnya yang bernama James mengatakan bahawa perempuan itu kemudian berpura-pura lupa ketika melihat orang-orang berkerumun di sekitarnya. Dia pura-pura bertanya apa yang telah terjadi. “Aku belum pernah melihat kejadian ini selama hidupku. Aku melihat seorang perempuan yang terluka dan tergeletak di jalan, bukan kucing.” kata James.

Ketika Nigerian Tribune tiba di lokasi kejadian dekat Garrison Junction, Wanita kucing itu sedang duduk di tanah dengan darah di  tubuhnya. Bahagian kanan wajahnya mengalami luka  yang cukup dalam. Orang ramai memukulinya akibat marah kerana mereka melihat bahawa perempuan itu adalah seorang penyihir.

Kemudian perempuan itu dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Petugas polis mengawalnya untuk mencegah orang ramai yang marah membunuhnya. Polis mengatakan bahawa perempuan itu sudah dibawa ke hospital dan diawasi selama 24 jam untuk mencegah ia tiba-tiba menghilang.

Di Afrika dilaporkan bahawa penyihir-penyihir di benua itu memiliki kemampuan untuk berubah bentuk menjadi haiwan seperti serangga dan ikan. Walaupun kita sudah selalu mendengar tentang hal ini, tetapi  sulit untuk dipercayai.

kenderaan ini tak mudah dicuri
Pencuri pun fikir 45 kali nak curi..

Heboh! Polis Sebat Seorang Wanita Sambil Tertawa


Berita ini  menjadi heboh di Sudan. Dengan beredarnya rakaman video pelaksanaan hukuman sebat oleh penguatkuasa setempat pada seorang wanita di depan orang ramai,  menjadi bahasan hangat . Bagaimana sikap para penguatkuasa yang melaksanakan hukuman sebat tadi tanpa belas kasihan bahkan mereka tertawa lebar menyaksikan wanita yang disebat menjerit kesakitan.

Pelaksanaan hukuman csebat oleh polis Sudan pada seorang wanita

Seperti terlihat di rakaman video yang telah di upload di You Tube seorang wanita menjerit -jerit minta ampun dengan berteriak ampun-cukup , saya ingin ibuku, namun salah seorang petugas polis malah mentertawakannya. Wanita itu dijatuhinya hukuman sebat kerana yang bersangkutan melanggar  hukum setempat yang melarang para wanita menggunakan seluar, seperti diketahui Sudan menerapkan hukum Syariat dimana wanita diharuskan memakai pakaian jubah (tidak boleh memakai seluar).-ruanghati.com

Lelaki hebat tahan sejuk

Wim Hof tak pernah memerlukan jaket tebal ketika memasuki kawasan bersalji. Lelaki yang berusia 50 tahun berasal daripada Belanda ini tiadak akan merasakan sejuk, walaupun berada di lkawasan bersuhu beku ekstrem.

 Hof menjadi bulan setelah menunjukkan kemampuannya berjalan sejauh 100 km di Kutub Utara hanya mengenakan seluar pendek, pada tahun 1999.

Tiga tahun setelah itu, dia mencatatkan diri di Guinness World Record setelah berhasil melepasi waktu terlama berenang di bawah balok ais di Kutub Utara sejauh 80 meter. Dua kali lebih panjang kolam renang kelas olimpiade.

Hof tidak pernah mengalami serangan dingin atau hipotermia. Selain dua pengalaman 'gila' di atas, dia juga pernah mendaki Mount Everest hanya berseluar pendek. Aksi ini jelas membuat banyak orang ternganga kerana ramai  orang meninggal akibat tak tahan melawan suhu dingin di gunung ais itu.

Doktor tak mampu mendiagnosis keadaan Hof. Normalnya, ketika seseorang terpapar suhu beku, tubuh akan memasuki fasa 'berjuang hidup'. Pengaliran darah ke jari, kaki, telinga, dan hidung biasanya terhenti demi mempertahankan aliran darah ke organ-organ inti.

Keadaan itu umumnya tak boleh dibiarkan terlalu lama. Jika suhu tubuh tak  normal, seseorang jelas akan mengalami hipotermia. Dan ketika itu dia akan meninggal dalam bebrapa minit. Namun nyatanya, Hof mampu melampaui keadaan itu.

Hof tak pernah mengalami gangguan kesihatanketika menjalani berbagai aksi 'gila' itu. Semua organ tubuhnya tetap berfungsi normal. "Semua ini masih menjadi misteri di dunia perubatan. Beberapa doktor masih bekerja keras untuk menjelaskan diagnosisnya," kata Dr Ken Kamler, yang memeriksa kesihatan Hof  ketika beraksi bertahan hidup lebih satu jam di dalam timbunan ais.

Toilet Dengan Pemandangan Bangunan Pencakar Langit
Bangunan pejabat pusat Commerzbank di Frankfurt, Jerman, mempunyai toilet yang unik. dimana para pekerja yang menggunakan bilik kecil dapat melihat pemandangan kota dari ketinggian ratusan meter.


Toilet tersebut terletak di tingkat ke-49 pada bangunan yang memiliki tinggi 260 meter ini, sehingga para pekerja tidak perlu merasa khuatir ada yang mengintip mereka dan dapat sepuasnya menikmati pemandangan kota dari atas gedung pencakar langit itu.


Diketahui, Commerzbank Tower selesai pada tahun 1997 dan menjadi gedung pencakar langit tertinggi di Eropah sampai 2005.

Tak boleh hidup atau mati tanpa komputer keranda pun nak dipasang komputer...
kubur nak juga dihias komputer....itulah manusia zaman sekarang
tak boleh hidup dan mati tanpa komputer...

Cara menyeludup manusia yang tak masuk akalidea yang jarang kta fikirkan dan tak masuk akal...

Seni yang menyiksakan diri


Kenapakah mereka sanggup menyiksa diri mereka
sebegini.Adakah ini yang dikatakan seni?
Bagi aku ini bukan seni tapi menyiksa diei sendiri....Papan tanda yang tak ada di negara kita


Kenapa papan tanda begini tidak ada
di negara kita..agak rakyak dinegara kita 
bukan jenis yang suka mengambil kesempatan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN