Tuesday, April 24, 2012

Akaun Pinterest Hebat

Dari Tumblr, kami beralih kepada satu lagi fenomena digital, iaitu Pinterest. Seperti platform-platform blog lain, kandungannya sangat bergantung kepada elemen visual. Laman web 'social bookmarking' ini adalah paling baik dijelaskan sebagai sebuah papan digital yang membenarkan pengguna-pengguna berkongsi imej dan pengalaman. Laman web ini juga popular dengan perniagaan-perniagaan komersil. Di sini kami melihat lima akaun Pinterest peribadi dan komersil.

Mashable – 'Infographics'
Akaun Pinterest Mashable membentangkan satu alternatif visual bagi blog asal mereka yang penuh dengan teks. Senarai 'Infographics' mereka adalah sebuah kompilasi teratur yang merangkumi carta infographic dari seluruh web. Saya menjumpai beberapa infographics unik seperti ‘What Women Want: The Sexes Have More in Common Online Than You Think’ dan ‘Love Visualised: Proof That We Are Soul Mates.’

Studie Two – 'Art Journal and Crafting Supplies'
Untuk sesiapa yang meminati seni DIY dan kraf, anda tentu akan menggemari papan cemat Pat Ferguson. Bersama dengan gambaran visual, papan ini mempunyai pautan kepada sumber-sumber seni dalam talian dan maklumat mengenai bekalan alat-alat lukisan. Sudah tentu, seperti sebuah papan cemat yang berkaitan dengan seni, tapak ini benar-benar menarik dari segi visual. Beberapa papan yang lainnya termasuk satu berkenaan dengan seni kanak-kanak, perkebunan dan jahitan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN