Wednesday, May 23, 2012

Penat Layani Nafsu Ayah, Pelajar Laporkan Ke Polis

Bandung - WD (39) terancam penjara selama 15 tahun lantaran sanggup meniduri anaknya, HD (16), pelajar SMP Cimahi.

”Tersangka melampiaskan hawa nafsunya selama setahun dari Julai 2010 hingga 17 November 2011,” kata Kasat Reskrim Polres Cimahi AKP Agah Sanjaya seperti diberitakan poskota mobile.
Mangsa bersama ibu kandungnya (isteri tersangka) yang didampingi guru mangsa di SMP di Cimahi. Setelah korban membuat laporan, pasukan kemudian melakukan penangkapan.

”Tersangka tak melawan saat ditangkap. Dia kini malah menyedari akan kesalahannya yang sudah menodai anaknya sendiri. Meski begitu tersangka ditahan kerana sudah dijerat pasal 81 dan 82 UU RI nombor 23 tahun 2002. Ancaman hukuman 3 tahuin penjara atau maksima 15 tahun,” ujar Kasat.

Kasat Reskrim Agah menurutkan, perbuatan tergolong edan yang dilakukan tersangka bukan hanya sekali, melainkan setahun dia memperdaya anaknya sendiri.

Mangsa selama ini tak berani melaporkan perbuatan ayahnya ke ibunya. Kerana sudah merasa kelelahan atas perbuatan sang ayah, korban pun akhirnya menceritakan peristiwa pahit itu ke guru SMP.

Guru yang statusnya sebagai guru kelas akhirnya memanggil ibu kandung korban kemudian menghantarnya melapor ke polis. ” Satu jam setelah menerima laporan kami langsung menangkap tersangka,” ujar Agah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOG PILIHAN